'cas bpa'

Disset immobles del Banco Madrid es venen per 25 milions

Els diners es destinaran a pagar els creditors que han rebut el 50% del deute

Disset immobles del Banco Madrid es venen per 25 milionsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’administració concursal que s’encarrega de vendre els béns de Banco Madrid, la filial espanyola de BPA, ha subhastat el darrer lot d’immobles que l’entitat tenia repartits entre vàries ciutats espa-nyoles i ha recaptat 25 milions d’euros, uns ingressos amb els quals es farà un nou pagament als creditors que fins ara han rebut prop del 50% del deute, és a dir, uns 200 milions d’euros.

Fonts properes a l’administració concursal consideren que l’operació va ser un èxit, ja que la suma obtinguda s’aproxima al valor de taxació dels immobles, que havia baixat una mica des dels 29 milions en què s’havien valorat en l’anterior revisió. Sobretot tenint en compte que aquest era el tercer intent de liquidació dels immobles que li quedaven a Banco Madrid i que en aquesta ocasió no hi havia un preu mínim de sortida en la licitació.

L’immoble que s’ha pagat a un preu més alt ha estat per una planta d’oficines, més 19 places d’aparcaments a Madrid, pel qual es van obtenir més de 7,5 milions d’euros. El segon, una altra planta d’oficines a Barcelona, gairebé 3,5 milions d’euros, i després dues oficines més a la capital que sumades fan el preu de la catalana. Els 17 immobles que es van subhastar estaven repartits per tot el territori espanyol, en ciutats com Saragossa, València, Las Palmas, Tenerife, Valladolid o Pamplona, entre altres. Els compradors van ser persones de tots els tipus, des d’empreses de compravenda d’immobles a famílies de particulars que es van unir per fer-se amb algun dels locals.

Amb els diners recaptats, l’objectiu de l’administració concursal serà tancar aquest any la venda de tots els actius de l’entitat bancària, encara que aquesta operació podria trigar una mica més de temps, encara, ja que quedarien pendents el balanç final i les liquidacions bancàries.

tracking