reportatge

A 15 metres del terra

Salts vertiginosos, combats espectacularment coreografiats, llançar foc pels queixals (literalment)... És el dia a dia dels especialistes de cinema.

A 15 metres del terra
detail.info.publicated
Escaldes-Engordany

Creat:

Actualitzat:

Trigarà una mica més del que inicialment estava previst, però pels volts de mitjan abril o principi de maig l’Escola d’especialistes de cinema Ángel Plana obrirà a Andorra la tercera seu, que s’afegirà als centres de Barcelona i Madrid, ja en funcionament. El retard té lloc per les reticències de les asseguradores, explica Gerard Miralles, un dels impulsors del centre. No és estrany a la vista de les demostracions que ahir un grup d’alumnes i professors de l’escola van fer de les seves habilitats. Comandats per Diego Álvarez, campió de salts d’alçada (amb un rècord de 35 metres), van començar la jornada fent salts des d’una bastida de 15 metres. Amb uns bons matalassos per esmorteir l’impacte, és clar, però igualment una alçada per posar l’ai al cor als espectadors.

La classe –oberta al públic que hi va anar passant– va tenir lloc a l’espai 360 Xtrem de Santa Coloma, unes instal·lacions que seran seu habitual de bona part de les activitats de la futura escola. Els especialistes ja en actiu que ahir van protagonitzar les demostracions –la divisió professional del centre muntat per Plana– igual que els alumnes que ja es formen van donar el beneplàcit a les infraestructures. Van muntar la bastida “i són aquí, com nens petits”, va dir Miralles. Ell, llançafocs professional, serà un dels professors del futur centre a Andorra. Completen l’equip docent el mateix Plana, especialista de cine amb una llarga trajectòria a l’esquena i que ha rodat amb directors com Julio Medem o Álex de la Iglesia; Leo Urban, especialista en parkour i acrobàcies (per cert: si fa uns anys la policia francesa ja l’havia detingut per escalar la Tour Eiffel, ara torna a patir embolics amb la justícia d’aquell país després d’una exhibició de metrosurfing), i Girasol Blanco, dona avesada en diferents disciplines: no tan sols és escriptora –està implicada en un projecte artístic amb Rosa Mujal–, sinó que va formar part de les primeres promocions de l’escola de Plana.

Ahir va ser jornada de salts i avui, de foc: protagonitzaran una crema a l’estil bonze a la plaça del Poble, a partir de les onze de la nit.

A 15 metres del terra

tracking