Marc Aleix creu que el funcionariat hauria de treballar 40 hores com el sector privat

El president de la PIME és partidari que “tothom” tingui la mateixa jornada laboral

Marc Aleix creu que el funcionariat hauria de treballar 40 hores com el sector privat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Petita i Mitjana Empresa (PIME), Marc Aleix, no veu amb bons ulls la petició dels sindicats de l’administració que s’inclogui en la nova Llei de la Funció Pública una jornada de 35 hores setmanals per als funcionaris. “Nosaltres som bastant constants en aquesta opinió, si la norma fixa 40 hores setmanals al sector privat, ha de ser igual per a tothom”, va expressar ahir Aleix.

El president de la PIME és partidari que “tots els sectors” tinguin establert el mateix nombre d’hores setmanals, que “a dia d’avui són aquestes 40 hores” a l’empresa privada, va reiterar. Marc Aleix va evitar valorar si es podria rebaixar el nombre d’hores que fan a la setmana els treballadors de les empreses privades, però va fer èmfasi en el fet que l’actual “reglamentació” d’Andorra marca aquesta jornada laboral i que, per tant, aquesta és la que hauria de fer “tothom” i “a tots els sectors”.

La PIME ja havia reclamat fa unes setmanes que, si finalment s’estableix l’horari intensiu de 7,5 hores per als treballadors de l’administració pública, es garanteixi l’atenció fins a la tarda. Un punt que aquest dimecres va assegurar la ministra Eva Descarrega, en sortir de la primera reunió de negociació de la reforma de la Funció Pública amb els representants sindicals. Descarrega també va dir que l’horari intensiu no serà per a tota l’administració, però sí “segons l’organització interna de cada departament”. Tot i que en la reunió entre l’executiu i el col·lectiu d’empleats públics, les posicions d’ambdues parts van mantenir-se allunyades, la negociació continuarà dilluns a les 11 del matí. Justament quant a la petició de 35 hores setmanals, la ministra Descarrega va afirmar que “en cap cas el cap de Govern ni cap membre del Govern ha parlat mai d’acceptar les 35 hores”. El portaveu de la plataforma sindical, Gabriel Ubach, va lamentar que en un primer moment se’ls parlés de 37,5 hores setmanals i ara marquessin “38 hores”.

tracking