Cinc anys per furtar televisors i cedir 'porros' a menors

Corts condemna de manera ferma un jove jutjat en rebel·lia processal

Cinc anys per furtar televisors i cedir 'porros' a menorsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cinc anys i tres mesos de presó ferma. Aquesta és la condemna que el Tribunal de Corts ha dictat contra un ex-resident portuguès, jutjat el 8 de gener passat en rebel·lia processal. Els delictes: robar dos televisors, cedir a dos amics menors d’edat uns cigarrets de marihuana i fumar-se’ls amb ells i furtar una consola de videojocs i un telèfon mòbil. Pel primer ha estat condemnat a dos anys de presó, pel segon a tres anys més i pel tercer a tres mesos més. Una condemna ferma en els tres casos. Els cinc anys i tres mesos d’internament són la pena que la fiscalia va demanar en la vista oral, a la qual no es va presentar el processat. Una condemna d’entrada severa pels delictes comesos, però de la qual el ministeri públic va argumentar la demanda en el fet que en els tres delictes es demana la pena mínima que marca el Codi Penal.

I és que pel robatori dels dos televisors la fiscalia li imputa un delicte major de furt amb claus de possessió il·legítima i accés a casa habitada, ja que va aprofitar que un amic es va quedar a dormir al seu domicili per agafar les claus de la casa dels pares del convidat i, mentre aquest dormia, furtar els dos aparells que va intentar revendre.

El delicte més greu pel qual ha estat condemnat és el de cessió continuada de marihuana a menors. I és que la fiscalia va considerar provat que el condemnat hauria compartit porros amb la seva parella i amb l’amic al qual va agafar les claus de casa dels seus pares. Tots dos eren menors i el consum s’hauria realitzat al domicili del condemnat.

Els tres mesos amb els quals Corts posa la cirereta a la condemna corresponen a un delicte major d’apropiació indeguda. Concretament les d’una consola de videojocs i un telèfon mòbil. Els dos aparells van ser revenuts pel processat i tots dos eren d’amics seus que no van dubtar a entregar-los quan els els va demanar.

La defensa va demanar en el judici l’absolució del jove exresident en considerar que no estava provat que fos l’autor dels delictes que se li imputaven i que daten del 2014. També estava en contra de les diverses multes que demanava el fiscal. Corts l’ha condemnat a pagar uns 2.400 euros.

tracking