finances

La prestació per incapacitat deixarà de ser incompatible amb altres pensions

S’ha canviat la llei perquè es puguin cobrar les pagues per incapacitat i invalidesa o jubilació

L'oficina de la CASS, a la capital.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La prestació per incapacitat deixarà de ser incompatible amb altres pensions. El Consell General ha modificat la llei de la seguretat social perquè els assegurats en situació d’incapacitat temporal puguin seguir percebent la pensió per invalidesa o jubilació, una circumstància que va estar permesa fins al 2015 quan es va canviar la llei. Tot i així, una sentència del Tribunal Superior de Justícia va dictaminar que no es podia limitar el cobrament d’ambdues prestacions i va rebutjar l’incident de nul·litat que va presentar la CASS en veure-ho com una garantia ciutadana. La modificació s’ha vehiculat a través d’una esmena del grup demòcrata al projecte de pressupost que es debatrà a partir de demà al parlament.

Els consellers generals han acceptat una altra esmena que redueix en 1,5 milions la partida del pressupost d’Andorra Telecom destinada a la construcció d’edificis. Una retallada que s’ha fet per atenuar la diferència en volum d’inversions que té Andorra Telecom respecte a altres empreses però que no afectarà la construcció de l’edifici El Núvol, que manté la injecció econòmica prevista.

Així mateix, s’ha retirat un milió d’euros del pressupost del fons de reserva de jubilació perquè s’ha ajornat l’enderrocament de l’antiga clínica de Santa Coloma.

El projecte inclou també l’esmena dels consellers d’UL i els independents de la Massana que treu 200.000 euros del pressupost de FEDA i els destina a l’ETR de l’Aldosa per tal de minimitzar l’impacte visual i mediambiental de la planta. Per altra banda, s’ha aprovat una proposta de la consellera Sílvia Bonet perquè siguin 45 i no 30 el mínim de dies que fan falta per cobrir una baixa mèdica amb personal eventual extern. Entre les altres esmenes al pressupost que s’han admès, hi ha la reducció en 100.000 de la transferència a ActuaTech, la retallada de 80.000 euros a la CASS en concepte d’estudis i treballs i la que de les despeses efectuades i finançades mitjançant subvencions no siguin deduïbles.

tracking