Mobilitat

FEDA dissenya la plataforma que permetrà unificar el sistema tarifari dels autobusos

L’aplicatiu permetrà unificar el sistema tarifari de les línies nacionals d’autocars

FEDA dissenya la plataforma que permetrà unificar el sistema tarifari dels autobusosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma de mobilitat que integrarà el sistema de transport públic del Principat ja està enllestida. Així ho va expressar al Diari el director general de FEDA, Albert Moles, que va explicar que es tracta “d’una aplicació que ajudarà en el funcionament de la concessió d’autobusos”, una concessió que va endarrerida, ja que Govern la va declarar deserta el mes de setembre. Des de l’empresa pública han dissenyat una plataforma que també estarà disponible com a aplicació i integrarà informació de les línies de transport nacional, les tarifes de transport, els carregadors de cotxe elèctric, la gestió dels aparcaments i les bicicletes elèctriques.

Segons Moles, “estem en espera amb Govern i comuns per tancar els acords i tirar-ho endavant”, uns fets que va assegurar que es produiran els pròxims mesos, quan l’executiu atorgui la concessió de les línies d’autobús. Una de les característiques més destacades serà que la plataforma integrarà totes les tarifes de transport. Segons el director de FEDA, “ara trobes que quan canvies de concessió a concessió has de pagar un altre bitllet, en canvi a partir d’ara amb un sol tiquet els usuaris podran anar a tot arreu amb les línies nacionals”.

A més a més, el dirigent va apuntar que es dotarà els autobusos de material per tal de situar-los geogràficament, “podràs mirar quant falta perquè arribi l’autobús o en quina parada es troba”, i tot això els usuaris ho podran veure gràcies a l’aplicació, “és similar a l’aplicatiu que utilitzem ara per als carregadors elèctrics”, va expressar Moles.

De fet, segons el director general, l’aplicatiu permetrà reservar la càrrega del cotxe elèctric, a més de dir-te les places lliures i veure on són. També es podran reservar bicicletes elèctriques, comprar bitllets d’autobús i reservar places d’aparcament. Finalment, Moles va apuntar que l’objectiu és: “donar un servei de mobilitat general” arreu del territori per tal de potenciar l’ús del transport públic.

tracking