Trànsit

Camions bloquejats a Catalunya pel temporal

Una desena de vehicles es veuen afectats per la prohibició de circular a partir d’ahir la tarda

Camions bloquejats a Catalunya pel temporalITMAR FABREGAT /SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya va adoptar ahir una mesura insòlita fins a la data. En previsió que el temporal de neu i fred afectés tot el territori i per prevenir les incidències en la circulació cap camió de més de 7.500 quilos va poder circular per la xarxa viària catalana a partir de les 16 hores. Una mesura que es va aplicar sobre una desena de camions andorrans que es trobaven en ple trajecte i que van haver d’aturar-se i suspendre’l. Segons va explicar el portaveu de l’Associació de Transportistes, Víctor Filloy, tenia constància que conductors i vehicles afectats es trobaven en àrees de servei de les províncies de Barcelona, Tarragona o Lleida (a municipis com El Bruc i Montblanc, va precisar) preparats per passar la nit i en espera de com evolucionessin les restriccions circulatòries.

Filloy va manifestar que es donava la circumstància que es tractava de vehicles preparats per circular en cas de neu i en zones on a mitja tarda la climatologia no era especialment adversa però que “entenc que se’ls fa difícil discriminar i que el més fàcil és aturar tothom en espera de com evolucioni el temps”. Malgrat la prudència i la comprensió amb el fet que les autoritats volguessin curar-se en salut davant les prediccions meteorològiques, Filloy sí que va assenyalar que havien rebut amb “sorpresa” una restricció tan àmplia malgrat que feia dies que ja s’alertava de l’arribada d’un temporal. “Una restricció tan forta no ens l’esperàvem, s’entén també que és una situació especial, i esperarem demà [avui per al lector] a com evoluciona”, va indicar el portaveu dels transportistes. Per avui s’havia decidit suspendre els desplaçaments previstos a Catalunya.

Però la mesura sí que va aixecar les protestes d’entitats del transport catalanes. La Federació Empresarial d’Auto-Transports de Tarragona (FEAT) la van qualificar de “desproporcionada” i es van queixar que no es discriminés en funció de la situació meteorològica de cada zona. Així, s’havien recollit queixes de camioners als quals se’ls havia obligat a aturar-se quan estaven a punt d’arribar a casa seva.

Més enllà de la prohibició de circulació de camions de més de 7,5 tones l’administració catalana també va decidir suspendre avui el transport escolar de manera generalitzada. També ha pres mesures el departament de Sanitat, instant els pacients que no poguessin desplaçar-se a una visita programada al metge a demanar una reubicació. Segons les previsions, avui a primera hora del matí hi haurà neu arreu de Catalunya i eventualment podrà caure amb intensitat.

LES NEVADES ARRIBEN AVUI A ANDORRA A QUALSEVOL COTA

El servei meteorològic d’Andorra preveia que el temporal de neu arribés aquesta passada matinada al país i a qualsevol cota. Ahir el que es va deixar notar va ser el fred, amb temperatures gèlides que van arribar als -13 a la zona ordinenca de les Salines, tal com destacava el servei via Twitter. Quant a les precipitacions previstes per avui, a la tarda el límit de neu ja pujarà fins als 1.500 metres. Respecte a les acumulacions, s’espera que en 24 hores els gruixos augmentin 20 centímetres a la cota 2.000 metres.

tracking