Reportatge

Una mala elecció

Una empresa que s’encarregava d’organitzar esdeveniments volia queA es condemnés a pagar 32.000 euros a la treballadora que va contractar per dirigir el departament. Considerava que eren els diners perduts per la mala praxi amb la qual va desenvolupar la feina.

Una mala elecció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des que la van acomiadar, l’empresa que l’havia contractat com a responsable del departament d’esdeveniments ha doblat la producció en aquest capítol. És per això que l’empresa va demanar a la justícia que condemnés l’extreballadora a pagar 32.000 euros, ja que considerava que la dona els havia provocat aquest perjudici econòmic per la seva mala praxi i que a més el seu comportament havia generat mal ambient de treball. La Batllia va desestimar íntegrament la demanda de l’empresa el setembre de l’any passat i fa poques setmanes va ser la sala civil del Superior la que no va tenir en consideració el recurs presentat contra la sentència en primera instància malgrat que l’acusació va enumerar en el plet una sèrie d’episodis en què l’empleada no hauria actuat bé.

En la demanda, l’empresa demanava el retorn de 1.714 euros en concepte de les 80 hores de feina pagades per organitzar una fira de noces que “no va assolir els resultats esperats”. També li demanava l’import corresponent a 40 hores de treball realitzades perquè l’empresa es presentés al concurs per organitzar la Mostra Gastronòmica d’Ordino. Un concurs que van perdre perquè la dona va arribar tard a la presentació de la candidatura. Malgrat que va dir que estava malalta i que el tribunal admet que l’informe mèdic que va presentar era de 12 dies abans de la data de presentació, els magistrats consideren que aquesta actuació no es pot atribuir a la seva desmotivació.

L’empresa també considera que va ser la culpable que l’organització d’un premi periodístic per a joves no trobés patrocinadors i que va utilitzar els contactes i els mitjans de l’empresa per a realitzar a compte propi un projecte d’organització i gestió d’esdeveniments per a una entitat bancària. A l’escrit també se l’acusa d’utilitzar els recursos de l’empresa per negociar la compravenda d’euros andorrans de col·leccionista amb la col·laboració d’altres persones de la companyia. Es reclamava els diners de les hores de feina que hauria emprat ella i els treballadors en el negoci de les monedes. Per últim, es retreia a l’exempleada que quan va causar baixa per maternitat no va explicar al seu substitut que el projecte d’una pista de gel a Andorra la Vella s’havia de recalcular. L’empresa va perdre 11.000 euros.

Els magistrats consideren que tots els episodis presentats en el plet no permeten fonamentar la culpa de l’extreballadora, ni que les pèrdues de l’empresa siguin conseqüència de faltes molt greus per part d’ella.

tracking