Mobillitat

Retencions de sis quilòmetres per sortir per la frontera del riu Runer

Durant part de la tarda el tram entre Sant Julià i la duana va estar col·lapsat de cotxes

Retencions de sis quilòmetres per sortir per la frontera del riu RunerGRANDVALIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bons auguris d’ocupació del cap de setmana es van traduir també en llargues cues de sortida del país per la frontera hispanoandorrana, que va registrar ahir durant bona part de la tarda retencions que van arribar fins als sis quilòmetres. Segons van informar des de Mobilitat, la marxa lenta de vehicles ja havia començat pels volts de les dotze del migdia i a primera hora de la tarda hi va haver moments en els quals la cua arribava des del túnel de la Tàpia fins al punt fronterer.

El punt de més concentració de vehicles que es dirigien a Catalunya es va registrar cap a les cinc de la tarda. Les retencions ja van començar hores abans a causa de la baixada de pistes dels esquiadors a les parròquies d’Encamp i de la Massana. I és que les òptimes condicions de les estacions d’esquí i l’abundància de neu van atreure molts visitants a pistes. Una mostra de l’alta afluència es va copsar als aparcaments dels dominis, que palesaven una alta ocupació pel gran nombre de turismes estacionats.

Segons va informar Mobilitat a través del compte de Twitter, hi va haver trànsit dens a la CG-2, a l’altura del Tarter, Canillo i Encamp i també a la CG-4, a l’altura de la Massana. En canvi, per la frontera francoandorrana no es van constatar retencions destacades durant la jornada. De cara al vespre, el trànsit dens es va reduir a la frontera hispanoandor­rana i només hi havia un quilòmetre de retencions. Segons va informar a través de la seva pàgina web, Mobilitat ja preveia ahir trànsit dens a la frontera hispanoandorrana des del migdia i també a la francoandorrana. D’entrada, en canvi, s’esperava circulació intensa de vehicles des de les nou del matí fins a les dues de la tarda al Pas de la Casa. La meteorologia favorable del cap de setmana va permetre que les condicions de les carreteres fossin bones a tots els punts del Principat. De cara a demà, es podria mantenir la tendència tot i que amb vista a sobretot dimecres podria haver-hi nevades a qualsevol punt del país, segons el servei de meteorologia. De fet, la cota de neu es podria situar al voltant dels 600 metres.

Aquest cap de setmana passat ha estat el segon millor quant a ocupació hotelera des que va començar el 2018, per darrere del segon cap de setmana de febrer. L’ocupació mitjana arreu del país va ser del 97%, segons dades la Unió Hotelera (UHA).

tracking