Música

L'espectacle 'A cau d'orella' captiva els infants al Comunal

L'espectacle 'A cau d'orella' captiva els infants al ComunalANA / M. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guitarra, ukelele, flauta travessera, contrabaix, saxo, violoncel, clarinet, un piano de joguina, flauta d’èmbol, una veu dolça i les cançons infantils tradicionals i populars. Aquests són els principals ingredients del muntatge A cau d’orella, el primer espectacle de la nova edició del projecte educatiu de la la Fundació ONCA que ahir es va representar al Teatre Comunal d’Andorra la Vella. El muntatge, que també té com a eix vertebrador la posada en escena, va captivar els infants que van omplir totes les localitats del teatre, que a principis de setmana va penjar el cartell de complet.

“No hi ha text, entre cançó i cançó no hi ha paraula i això, malgrat que pugui semblar contradictori, ens ajuda a explicar moltes coses”, va explicar la veu de l’espectacle, Elena Pereta. Pereta està acompanyada dalt de l’escenari per quatre companys, que són els encarregats de tocar Sol solet, Si la barqueta es tomba o En Jan petit, entre altres cançons infantils. “Completem el contingut de cada cançó a través de la posada en escena”, va destacar el director artístic, Pablo Paz, abans de l’inici de l’obra.

L’estètica pròpia dels anys 1920-1930 i del món del jazz queda accentuada en el vestuari de l’obra i en les sonoritats, amb petites pinzellades pròpies d’un món surrealista o fins i tot de l’estètica pròpia dels hippies dels anys 1960-1970. Tot plegat de la mà de la companyia Com sona, que fa gairebé cinc anys que viatge pel territori català apropant aquest espectacle als més menuts amb funcions familiars o escolars. La interacció amb el públic, a través de les cançons, és també un element clau de l’espectacle. “Cantar les cançons populars més típiques d’una manera una mica diferent”, va concloure Pereta.

La programació per aquest 2018 del projecte educatiu de la Fundació ONCA continuarà el proper 14 d’abril amb El flautista d’Hamelín de la mà de Maquineta Produccions.

tracking