Reportatge

Kids United fa vibrar els nens

El grup de música juvenil que desperta passions a França rep l’escalf dels 1.400 assistents al concert que va oferir a la sala del Prat del Roure.

Kids United fa vibrar els nensJERÔME VINYOLAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Kids United, que desperta passions a França entre els més joves, també va deixar la seva empremta al Principat. Unes 1.400 persones, la majoria nens, van gaudir a la sala del Prat del Roure del concert de la formació que compta amb cinc membres que tenen edats d’entre 10 i 17 anys. Malgrat reconèixer el fred que fa al país, els joves artistes van rebre l’escalf de petits i grans.

“A vegades estem una mica nerviosos a l’hora de pujar a l’escenari perquè no coneixem el públic, sempre ens preguntem com pot reaccionar. Estem molt contents de poder-ho fer”, explicava ahir la Nilusi, de 17 anys, una de les membres del grup, en la roda de premsa prèvia a l’espectacle. Tant ella com la resta dels components tenen arrels de diferents indrets del món com ara França, Espanya, el Regne Unit, Kosovo o Sri Lanka. A banda de fer vibrar el públic damunt de l’escenari, La Nilusi, l’Esteban, el Gabriel, l’Erza i la Gloria són missatgers de l’Unicef per defensar els drets dels infants al món, un tret que va destacar l’ambaixadora francesa, Jocelyne Caballero. L’acte també va rebre el suport d’Andbank. El Gabriel va explicar que combinen cançons creades pels mateixos artistes amb versions de ritmes actuals i a la lletra també hi inclouen missatges relacionats amb la pau i l’esperança. “Sempre són missatges positius”, afirmava el Gabriel, de 15 anys. Malgrat l’èxit que tenen actualment, reconeixen que continuen sent els de sempre. “És molt positiu tenir un retorn per part del públic, però després les nostres famílies ens ajuden a mantenir els peus a terra i a tenir una actitud humil”, afirmava el Gabriel. Els protagonistes compten amb la presència dels seus familiars durant els concerts i tot i que la música és una de les seves passions, no deixen de banda els estudis. Alguns d’ells fan classe a distància mentre que l’Erza, d’11 anys, sí que assisteix a l’escola presencialment. “Els concerts són el cap de setmana i és estrany que em salti classes. Pot passar algun dia però ho recupero. No hi ha res que hagi canviat”, explicava l’Erza. A la roda de premsa hi van assistir els alumnes de l’escola andorrana de Canillo, que també van exercir de periodistes.

tracking