Tragèdia a la carretera

Un avançament va causar l'accident de moto mortal

El conductor hauria perdut el control de la moto a causa de la maniobra, en fregar amb un cotxe

Ciris pels difunts
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La investigació del greu accident de moto a l’avinguda Salou d’Andorra la Vella que dijous al vespre va provocar la mort d’un menor de 16 anys, Claudio Miguel da Silva, i hores després també la del seu pare, Luis Filipe Gonçalves, de 45, continua oberta. Però les primeres informacions recollides, tant dels enregistraments de les càmeres que hi ha a la zona com de testimonis presencials, apunten a un avançament de la motocicleta com l’origen del fatal succés. Segons fonts properes a la investigació, el que s’ha pogut constatar és que la motocicleta (una Kawasaki ER650 amb matrícula del Principat) en què circulaven pare i fill en direcció a Sant Julià de Lòria va avançar en els instants previs a l’accident a alguns dels cotxes que circulaven en la mateixa direcció i que la maniobra va ser determinant en el fet que el conductor en perdés el control. Hi ha plantejades un parell d’hipòtesis: o bé que la maleta de la motocicleta acabés fregant l’últim cotxe que avançava en situar-se massa a prop, o bé que el conductor no calculés bé i intentés incorporar-se abans d’hora al carril, fregant també amb aquest darrer cotxe, un Opel Corsa de matrícula andorrana. Contràriament a les primeres informacions, no hi va haver cap altre vehicle implicat el conductor del qual hagués fugit del lloc. El visionament de les càmeres va acabar descartant aquesta possibilitat.

Segons les fonts consultades, els testimonis presencials també van aportar un altre element que hauria estat determinant en el desenllaç fatal. Els cascos dels dos ocupants de la moto van saltar de seguida que van anar a parar a terra, fet que hauria incidit en la gravetat de les lesions. El menor hauria picat de manera violenta contra el marge de la via i res no es va poder fer per salvar-li la vida. L’adult va arribar amb vida a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell però amb lesions molt greus que no va poder superar i a primera hora del matí es certificava la seva defunció.

Les autòpsies dels dos difunts es van practicar durant la jornada d’ahir i avui està previst que els dos siguin traslladats a la localitat portuguesa de Castelo Branco, d’on era originària la família, i on se celebraran les exèquies.

Inici d’any tràgic

L’accident de dijous al vespre a l’avinguda Salou és el segon mortal que es produeix a les carreteres del país aquest 2018. El balanç és de tres víctimes quan encara no han passat dos mesos des que va arrencar l’any. El primer es va produir el 6 de gener passat i també va perdre la vida un motorista després d’impactar contra una barana protectora de la calçada a la rotonda dels Dos Valires. Però a les tres víctimes mortals en accidents al país s’hi ha d’afegir una quarta, en un sinistre ocorregut a la C-14. Els fets van succeir el 14 de gener i també va perdre la vida un motorista, un andorrà de 64 anys, que després de sortir de la via (no s’hi va veure implicat cap vehicle més) en un tram del terme municipal de Bassella.

DOL A L'INSTITUT ESPANYOL PER LA DEFUNCIÓ D'UN EXALUMNE

La mort de Claudio Miguel de Silva va colpejar ahir l’institut espanyol María Moliner. El jove havia estat alumne del centre fins al curs passat i la defunció va commocionar alumnes i professorat. L’escola de la Margineda va fer un minut de silenci en record de l’excompany i el servei d’orientació també es va posar a l’abast dels estudiants més afectats per la pèrdua per ajudar-los en el procés de dol, segons va explicar el director, Javier Alfaya, que va descriure el menor com un noi “molt estimat” que encara mantenia llaços d’amistat al María Moliner.

Alguns dels alumnes també van voler deixar imprès el seu record de Claudio Miguel amb missatges escrits que es van penjar en un panell que l’institut va voler dedicar a la seva memòria. També hi va haver gestos d’homenatge a les dues víctimes al lloc de l’accident mortal, a l’avinguda Salou d’Andorra la Vella, on ahir a la tarda s’havien deixat alguns ciris amb missatges pintats.

Qui també va voler tenir un record envers el menor difunt i el seu pare van ser els Special Olympics Andorra. L’entitat va recordar que el jove s’havia sumat feia alguns mesos a la disciplina de l’equip de futbol “amb molta il·lusió i compromís”. A través d’un comunicat van expressar que “la junta, entrenadors, esportistes i companys del Claudio a Special Olympics volem transmetre el més sentit condol a la seva família i amics per aquesta pèrdua i la del seu pare”.

La família vivia a Andorra la Vella, on la mare també regenta un negoci situat a l’avinguda Santa Coloma.

Un avançament va causar l'accident de moto mortal

Un avançament va causar l'accident de moto mortal

tracking