Tecnologia

Les escoles andorranes, a la First Lego League de Catalunya

Les escoles andorranes, a la First Lego League de CatalunyaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Treballar la part tecnològica, la científica i els valors. Aquests són els punts forts del projecte de la First Lego League en la qual diferents equips andorrans estan competint a nivell català aquests dies després que es fes una competició a Andorra. La setmana passada estudiants de la Sagrada Família i del Janer van anar a Vic a competir i avui serà el torn per a les escoles andorranes de segona ensenyança d’Ordino, d’Encamp i de Santa Coloma. Els alumnes fa dies que es preparen i ahir ultimaven els darrers detalls. L’objectiu: fer-ho el millor que es pugui, tal com va destacar el responsable de l’equip d’Ordino, Moisès Jaen, i els vuit alumnes de primer i quart de segona ensenyança d’aquesta escola, que avui mateix són a Lleida buscant una plaça per a la final espanyola. A banda de la classificació també poden guanyar premis en diferents categories.

Els alumnes han hagut de dissenyar un robot que han programat perquè atengui un seguit d’ordres. Un dels alumnes, l’Abdel Ferré, va explicar que ha estat “complicat, ja que la programació ha de ser molt precisa” i, a més a més, cal fer la construcció del robot. D’altra banda, han elaborat un projecte científic en què han hagut de treballar sobre l’aigua i, en el cas d’Ordino, tal com van expressar la Júlia Cases i la Dúnia Urrea, serà com “un miniteatre” amb compradors i venedors en què hauran de donar explicacions sobre la venda d’un vàter que funcionés reutilitzant l’aigua. A l’últim, han treballat els valors, la qual cosa, segons Jaen, els serveix per reforçar aspectes com ara “el treball en equip, el respecte als companys, l’aportació d’idees, el respecte a les idees dels altres o valorar les qualitats de l’altre”.

Des d’Andorra Telecom van valorar molt postivament que els equips puguin competir després de les finals andorranes i els dona suport en el transport a Catalu-nya, i destaquen especialment els valors d’aquest projecte.

tracking