Turisme

Els hotels apunten que aquest serà el segon millor cap de setmana de l'any

Segons l’UHA, les parròquies altes superaran el 97% d’ocupació de mitjana durant aquests dies

Els hotels apunten que aquest serà el segon millor cap de setmana de l'anyARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S’acosta un nou cap de setmana amb ple d’ocupació hotelera. Així ho va manifestar el president de la Unió Hotelera (UHA), Manel Ara, que va assegurar que la situació és de “ple tècnic”. Segons Ara, aquest qualificatiu s’atribueix a aquells caps de setmana que freguen el ple. El president de l’UHA va afegir que “sobren algunes habitacions” per a cancel·lacions d’última hora, però les dades apunten que “està gairebé tot ple”. Ara va manifestar que “ens podríem trobar davant del segon millor cap de setmana del 2018”, per darrere del segon cap de setmana de febrer.

Segons l’UHA, els hotels arribaran al 97% d’ocupació de mitjana arreu del país. Les parròquies amb més ocupació seran les altes, especialment la Massana, Canillo i Encamp, on la mitjana del cap de setmana preveu un 99%. A An-dor­ra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria l’ocupació arribarà al 98% de mitjana, mentre que a Ordino és on l’ocupació serà més baixa, amb un 93%.

D’altra banda, la presidenta de l’associació Autèntics Hotels d’Andorra (AHA), Cristina Canut, va explicar que “serà un cap de setmana molt bo”. La presidenta de l’AHA va apuntar que el fet que estiguin “pràcticament plens” sense ser festiu “no és habitual”. Segons Canut, l’ocupació de divendres i dissabte ronda entre el 90 i el 100% a Andorra la Vella i a les parròquies altes, mentre que disminueix de cara a diumenge amb un 60%. Canut va emfatitzar que les bones dades d’aquest cap de setmana “no són sistemàtiques tot i trobar-nos en temporada alta”. Finalment, els presidents de les dues patronals hoteleres del país van coincidir a destacar el turisme familiar d’origen espanyol i d’esquí com els principals usuaris dels hotels al llarg del cap de setmana.

tracking