Tres detinguts per contraban continu de tabac procedent d'Andorra

La guàrdia civil comissa 3.010 paquets de diverses marques valorats en 14.174 euros

Tres detinguts per contraban continu de tabac procedent d'AndorraGUÀRDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La guàrdia civil de la Seu d’Urgell va detenir dimecres passat tres persones per un delicte continuat de contraban de tabac procedent d’Andorra. Els agents del país veí els van comissar 3.010 paquets de diverses marques amb un valor total de 14.174 euros. Segons va informar ahir el cos en un comunicat, l’operació policial es va iniciar pels volts de les sis de la tarda, quan els agents es trobaven realitzant un servei fiscal a prop de la frontera hispanoandor­rana i es van adonar de la presència de dos vehicles, un Peugeot Partner i un Renault Scenic, conduïts per “contrabandistes habituals” en direcció Andorra per una via forestal.

Els agents de la guàrdia civil van sospitar que ambdós turismes podien estar cometent alguna acció il·lícita i van decidir esperar en un punt per controlar la possible baixada dels vehicles. En aquell moment els dos turismes es van incorporar a gran velocitat a l’N-145 en direcció la Seu d’Urgell, a pocs metres d’on els policies havien muntant el dispositiu per identificar-los. Un dels conductors, en adonar-se’n, va decidir fer la volta i circular en direcció contrària en un intent de fugida en direcció cap a la localitat lleidatana d’Anserall. Finalment, davant del desplegament policial, els dos vehicles van aturar-se i els guàrdies civils van poder identificar els ocupants, tots ells residents a la Seu d’Urgell. Tres persones de nacionalitat colombiana: S. G., de 27 anys, R. V. G., de 46 anys, i J. P. S., de 58 anys, i una persona d’origen espanyol, M. A. M., de 64 anys.

La guàrdia civil va procedir a la detenció de S. G., M. A. M. i R. V. G. per un delicte continuat de contraban, atès que van cometre tres infraccions en menys d’un any, mentre que a J. P. S. se li va imputar un delicte contra la seguretat viària, a més de la infracció per contraban corresponent. Els arrestats van passar a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de la Seu d’Urgell i van quedar, finalment, en llibertat després de prestar declaració a les dependències policials. Així mateix, els quatre detinguts van quedar a disposició de l’autoritat judicial, juntament amb tot el material decomissat i els vehicles intervinguts. Des de la guàrdia civil de Lleida van destacar que amb aquestes detencions s’ha desmantellat “l’estructura d’un grup criminal de mitjana escala”, dedicat al contraban de tabac procedent del Principat.

tracking