mobilitat

Tall de cinc hores en l'accés a França per l'RN-22 a causa dels tirs d'allaus

Els gruixos de neu de 50 centímetres van obligar a provocar despreniments controlats per precaució

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal de neu va causar afectacions viàries al Principat. L’accés a França a través de la car­retera RN-22 va estar tallat des de dos quarts de deu del matí fins a les tres de la tarda d’ahir a causa dels tirs d’allaus que es van fer en territori francès. Segons van explicar des de Protecció Civil, les fortes precipitacions acumulades els últims dies, que es van tornar a repetir la matinada de dimarts a dimecres, van provocar gruixos de fins a 50 centímetres i van generar perill de despreniments. Això va obligar a provocar les allaus per evitar la caiguda incontrolada de neu que posés en perill la seguretat dels vehicles que circulaven per la carretera. Els talls a l’RN-22 es van produir mentre es van fer els tirs d’allau i també es va retirar la neu que encara podia ser més perillosa per la previsió de fort vent durant les hores posteriors.

Després des les tres de la tarda la circulació des del Pas de la Casa en direcció França es va restablir, però va ser necessari l’ús de cadenes. Durant una estona també va estar vigent la prohibició de circular per als vehicles de més de 19 tones, tot i que finalment es van acabar aixecant les restriccions circulatòries. La gran quantitat de neu que dificultava la circulació i va obligar els efectius de carreteres a treballar amb intensitat va deixar imatges curioses, com la d’un cotxe arrossegat per una màquina llevaneu que retirava neu en la zona duanera del Pas de la Casa. La màquina va empènyer el vehicle fins que va poder tornar a circular. Ahir a la tarda també es va tancar l’accés a Sorteny des del Serrat com a mesura de precaució.

Segons les previsions meteorològiques, les nevades haurien d’anar a la baixa durant les pròximes hores i durant el cap de setmana tampoc no es preveuen precipitacions.

Tall de cinc hores en l'accés a França per l'RN-22 a causa dels tirs d'allaus

tracking