Samarra va difamar Cinca, diu la fiscalia de Barcelona

El ministeri públic demana que l’expresident d’Orfund pagui 15.000 euros al ministre

Samarra va difamar Cinca, diu la fiscalia de Barcelona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fiscalia de Barcelona considera que l’expresident d’Orfund Joan Samarra ha estat intentant difamar el ministre de Finances, Jordi Cinca, amb la presentació d’una querella que segons el ministeri públic era temerària, no tenia cap prova i venia a ser una pel·lícula inventada per perjudicar-lo. Segons van informar fonts properes al cas, la fiscalia creu que per aquest comportament amb voluntat d’injuriar amb una història inversemblant Samarra ha d’indemnitzar Jordi Cinca amb 15.000 euros. El ministre havia presentat una querella per difamació i calúmnies contra Samarra, el mitjà digital espanyol Crónica Global i el periodista Carlos Quílez (autor del llibre Diamantes Sucios, basat en les acusacions de la querella de l’empresari andorrà contra el ministre). Jordi Cinca, que demana 30.000 euros a Samarra, ja va anunciar que si l’empresari és castigat entregarà els diners de la sanció a una ONG.

El ministeri públic estima que Samarra va presentar la mateixa querella en els jutjats del Prat, Barcelona, l’Audiència provincial, Corts d’Andorra i el Tribunal Superior, i en totes i cadascuna la van tombar. I la fiscalia ha incidit que en algunes de les decisions els tribunals havien explicitat que Samarra actuava temeràriament amb aquestes accions, perquè ho feia sense proves i sobre la base d’un història inversemblant. L’acusació pública veu que l’expresident d’Orfund ha anat insistint contínuament tot i les decisions judicials perquè tenia la voluntat de minar la reputació del ministre, segons les mateixes fonts, més enllà del resultat de les accions judicials, perquè ja havia quedat clar amb les sentències que no tenia cap sentit presentar la querella.

La fiscalia, en canvi, considera que Crónica Global i Carlos Quílez no haurien de ser condemnats perquè els articles estaven basats en el contingut de la querella presentada per Samarra. Com que Cinca és una persona pública podien fer textos que es basessin en l’escrit que Samarra havia presentat als tribunals. Entén el ministeri públic que com que alguns passatges estaven entre cometes Crónica Global i Carlos Quílez estaven informant del contingut de la querella i no difamant el ministre, encara que el contingut del que havia presentat Samarra sí que ho fos.

El jutjat de Barcelona que porta el cas haurà ara d’analitzar la vista oral que va tenir lloc ahir i fixar una sentència.

tracking