TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Govern licita l'obra del pont que unirà amb el vial lauredià

La construcció connectarà l’avinguda Francesc Cairat amb la desviació

Govern licita l'obra del pont que unirà amb el vial laurediàGOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir la licitació de la construcció d’un nou pont sobre el riu Gran Valira que connectarà l’avinguda Francesc Cairat, a la CG-1, amb la futura desviació de Sant Julià de Lòria. Les obres es realitzaran a la part nord de la futura desviació que transcorrerà per l’antic càmping Huguet, concretament a l’altura del carrer Isidre Valls, que té accés a l’avinguda Francesc Cairat. El projecte licitat estarà en exposició pública fins al 29 de març i serà consultable a les dependències de l’edifici Prat del Rull.

L’obra forma part de la primera fase del projecte de desviament del trànsit pel centre de la parròquia i és la continuació dels treballs de remodelació de l’enllaç de la CG-1 amb la CS-140 de Fontaneda que es van adjudicar el desembre passat. Segons va explicar ahir el ministre portaveu, Xavier Espot, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres del matí, a banda de la construcció del pont, que és l’obra principal, els treballs també milloraran aspectes tècnics com l’augment de la capacitat de la secció hidràulica i les canalitzacions de serveis com aigua, clavegueram, llum i telefonia.

Les obres es duran a terme durant uns 15 mesos i, segons va afirmar el ministre Espot, no afectaran el trànsit. Així mateix, està previst que comencin i acabin al mateix temps que l’obra d’enllaç de la CG-1 amb la CS-140 de Fontaneda. Espot va destacar que la desviació és un dels projectes prioritaris del Govern pel que fa a la xarxa viària nacional. Un projecte del qual ja estan en funcionament les fases tres i quatre, corresponents al túnel de la Tàpia i als accessos d’Aixovall.

CANVIS A LA LLEI DE MENORS PER CASTIGAR MÉS ELS DELICTES GREUS ENTRE ELS 16 I 18

El ministre Espot va anunciar ahir que el Govern modificarà la Llei de menors per castigar més durament els delictes greus o els que es duguin a terme de forma reiterada per part de joves d’entre 16 i 18 anys. El ministre va apuntar que en alguns casos la llei actual “no aporta la resposta adequada” i per tant “potser sí que hem de ser més taxatius”. En aquest sentit, va explicar que la intenció no és equiparar la pena que pertocaria a un adult sinó “aportar la resposta específica per a cada cas de delicte”. Espot va avançar que “en els propers mesos” s’entrarà a tràmit la modificació de la llei qualificada de jurisdicció dels menors, que passarà a dir-se llei de la responsabilitat penal de les persones menors d’edat. Per altra banda, va donar a conèixer que l’executiu ja té “algunes ubicacions” localitzades per fer-hi el centre de menors, un projecte que va dir que va “per molt bon camí” i que ha d’estar en funcionament l’any que ve.

ESPOT AFIRMA QUE LA POLÈMICA PER L'ADJUDICACIÓ AL GERMÀ DE MARTÍ "NO TÉ FONAMENT"

Espot va criticar ahir que la polèmica per l’adjudicació d’uns serveis de manteniment informàtic a l’empresa Spai, propietat del germà del cap de Govern, “no té absolutament cap fonament”, i només pretén “fer falses imputacions”. Preguntat pels periodistes a la roda de premsa posterior al consell de ministres, el ministre portaveu va relatar que l’adjudicació es va fer directament sense convocar cap concurs perquè es disposava d’una carta d’IBM que donava l’exclusiva dels serveis a Spai. Per tant, va afirmar que “no hi ha res a discutir ni a reprotxar” sobre la idoneïtat del procediment. En anys anteriors, el 2014 i el 2015, el Govern sí que va convocar un concurs perquè encara no disposava de la carta d’IBM i hi havia una altra empresa, Andorsoft, que tenia l’exclusiva sobre la venda i subministrament de programari. “No vam fer adjudicació directa perquè encara no teníem una carta prou taxativa”, va argumentar Espot.

tracking