Política

SDP critica la falta de transparència de DA

Denuncia dificultats i coaccions per analitzar la informació sobre les concessions a l’empresa administrada pel germà de Toni Martí

SDP critica la falta de transparència de DA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

SDP va denunciar ahir les dificultats que pateix per analitzar i tractar la documentació relacionada amb les adjudicacions del manteniment dels sistemes informàtics a l’empresa Spai, administrada pel germà de Toni Martí. El conseller general de la formació, Víctor Naudi, va explicar que no se’ls permet avançar i que no poden fer fotocòpies dels documents aportats per l’executiu per tal d’analitzar-la amb els assessors jurídics. Naudi va dir que “s’evidencia” que hi ha “una cortina de fum per intentar passar per sobre d’aquesta qüestió”. Per la seva banda, el secretari d’organització d’SDP, Joan Marc Miralles, va afirmar que la informació que s’ha de consultar és “tècnica” i que s’ha de poder fer “lliurement”. “No es pot fer coaccionant”, va denunciar Miralles, que va apuntar que no hi hauria d’haver “cap problema” per disposar de la informació i fer-ne l’ús que ells creuen necessari. “Si no potser sí que hi ha alguna cosa a amagar”, va apuntar. “Aquí no estem parlant del secret de la bomba atòmica”, va asseverar Miralles, que creu que la informació a la qual volen accedir no afecta “la seguretat nacional ni cap altre problema majúscul”.

Pel que fa a la possible adhesió d’Andorra al Fons Monetari Internacional (FMI), Naudi va dir que coneixen poca informació sobre aquest aspecte i va lamentar que el ministre de Finances, Jordi Cinca, hagi “tirat pel dret”. Més enllà del debat sobre si és discutible o no formar part de l’ens, el conseller general va dir que en la comissió BPA s’havia acordat tractar el futur ingrés o no a l’organisme en base a uns estudis i assessoraments, però que Cinca “no ha respectat el poder legislatiu”. Naudi creu que això “diu poc de la forma d’actuar de Govern” i es va mostrar preocupat per aspectes relacionats amb l’ingrés a l’FMI que no s’hagin pogut fer públics. “Si hi ha hagut qüestions d’urgència, ens ho hauran d’explicar”, va dir.

Finalment, SDP va voler treure ferro a “l’alarma” creada sobre el perill de fallida del sistema de jubilacions. Víctor Naudi va reconèixer, però, que tant la reforma del sistema de pensions com el de la sanitat s’hauran d’afrontar obligatòriament en la pròxima legislatura.

tracking