L'atac dels pitbulls d'una dona del país acaba amb l'absolució de les acusades

L’audiència de Girona no troba culpable la mare de la propietària dels dos gossos

L'atac dels pitbulls d'una dona del país acaba amb l'absolució de les acusadesPOLICIA LOCAL DE LLAGOSTERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atac de dos gossos pitbull propietat d’una dona del país que va provocar ferides molt greus a un home català el març del 2016 s’ha tancat amb l’absolució de les dues persones processades en el que es refereix al judici penal: la mestressa dels animals i la seva mare. L’audiència de Girona va decidir dilluns absoldre la mare de la mestressa dels gossos, que estava acusada d’un delicte menor de lesions per imprudència menys lleu, ja que els dos animals que van atacar l’home l’11 de març de fa dos anys es van escapar de la finca de la qual és propietària a la localitat gironina de Llagostera.

Etiquetes:

La sentència assenyala que no es pot concloure si la finca tenia o no les mesures de seguretat adequades per tenir gossos perillosos (l’acusació considerava que no existien i per això demanava el pagament d’una multa de 2.160 euros), ni tampoc de quina manera es van escapar els gossos que van atacar l’home quan estava ajudant la propietària de la finca a treure el cotxe de la casa. El jutge assenyala a la sentència que “la denunciada va voler sortir de casa amb tanta mala sort que els gossos van aprofitar per escapar-se de la finca i atacar la víctima”.

El magistrat considera que des del punt de vista penal “és irrellevant” la no presència d’un cartell que advertís que hi vivien dos gossos perillosos, ja que “els veïns sabien que a la finca hi havia dos pitbull”. Tampoc pot valorar si la tanca era prou alta, ja que no té elements per fer-ho perquè els policies locals de Llagostera que van declarar al judici no ho van saber concretar.

Respecte com es van escapar els animals, la sentència assenyala que no es pot saber si van sortir quan la porta es va obrir, si la van empènyer o si van saltar la tanca. L’escrit recorda que al judici, en què no van comparèixer ni la propietària dels animals ni la seva mare, la víctima va donar fins a tres versions diferents al respecte. Com l’acusació particular no va demanar cap pena per a la mestressa dels pitbull, la sentència, que es pot recórrer, també absol la dona, veïna d’Andorra.

El proper pas en el cas serà la vista civil. L’advocat de la víctima reclama una indemnització per danys i perjudicis que va dels 250.000 als 450.000 euros. A conseqüència de l’atac, l’home va patir ferides de molta gravetat a la part superior del cos. Mitja cara li va quedar desfigurada, va perdre la visió d’un ull i un braç li va quedar destrossat.

tracking