finances

El PS pregunta per l'impacte de les deduccions en l'impost de societats i l'IRPF

El PS pregunta per l'impacte de les deduccions en l'impost de societats i l'IRPFFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol saber com han afectat en la recaptació de l’impost de societats les noves deduccions introduïdes pel Govern de DA a inicis del seu primer mandat. Per això, el conseller general Gerard Alís ha tramitat dues demandes d’informació mitjançant les quals vol obtenir les dades que permetin conèixer l’abast d’aquests canvis des de l’any 2012. Des de la formació es vol poder quantificar quants milions ha deixat d’ingressar l’Estat i quants en pot perdre en els exercicis vinents a conseqüència d’aquestes modificacions, tenint en compte que el mateix ministre de Finances, Jordi Cinca, va admetre recentment que havia estat un error introduir-les a la llei.

A més, en una segona demanda d’informació, el parlamentari socialdemòcrata sol·licita que se li faci arribar les mateixes dades en relació a una altra figura tributària: l’impost que grava el rendiment de les activitats econòmiques de les persones físiques (IAE o IRPF segons el moment). Les dades es demanen també des de l’exercici 2012.

Alís va explicar que amb les demandes es vol “tenir la quantificació concreta de les deduccions que s’apliquen”. El conseller general socialdemòcrata va recordar que “en el marc del debat a la totalitat del pressupost va sortir la qüestió” i que Cinca va dir que “hi havia marge per incrementar els ingressos”. El PS considera que l’impacte en les arques públiques pot haver suposat deixar d’ingressar en els darrers exercicis molts milions d’euros i veu amb “preocupació” que el mateix Jordi Cinca “hagi reconegut que introduir aquestes deduccions va ser un error”.

tracking