Decomissada una col·lecció de monedes de 67.827 euros

Més de 22.400 bitllets facsímils i 1.021 monedes procedents d’Andorra

Decomissada una col·lecció de monedes de 67.827 eurosGUÀRDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La guàrdia civil va decomissar dijous passat una col·lecció de gran quantitat de material numismàtic valorada en 67.827 euros. La intervenció es va produir pels volts de les 11.45 hores del matí a la duana de la Farga de Moles. Quan els agents van inspeccionar el Citroën d’un home de 47 anys i nacionalitat francesa i van trobar en caixes al maleter del vehicle, de matrícula gal·la, 1.021 monedes, més de 22.400 bitllets facsímils, 75 estoig de monedes i 4 àlbums per a bitllets.

El conductor pretenia introduir a Espanya tot el material, procedent d’Andorra, sense haver declarat res a la duana del país veí. Per aquest motiu, els agents van aixecar un acte per contraban de mercaderies previst a l’article 2.1.a de la Llei Orgànica 12/1995 de Repressió del Contraban. El material va quedar dipositat a la duana de la Farga de Moles a disposició de l’administració del recinte duaner espanyol. Segons va informar ahir la comandància del cos a Lleida, de les monedes intervingudes que van poder ser taxades, les de curs legal ascendeixen a un valor de mercat d’11.200 euros, si bé “aquest valor no es correspon amb el seu valor facial, que és considerablement inferior”. Pel que fa als bitllets facsímils, es tracta de bitllets fabricats amb les mateixes tècniques i mesures de seguretat que els de curs legal, “però amb valor facial zero”.

La guàrdia civil va assenyalar que “un cop verificades les quantitats pels agents a les dependències de l’Agència Tributària i en presència de l’oficial de viatgers” es va concloure que el ciutadà francès havia comès una infracció per contraban.

tracking