Tribunals

Fiscalia es reforça amb un nou fiscal adjunt, però reclama “més mitjans”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Superior de Justícia (CSJ) d’Andorra va formalitzar ahir en un acte a Casa de la Vall la presa de possessió del nou fiscal adjunt Borja Aguado, que s’incorpora des d’avui mateix a les tasques d’aquest òrgan. La vicepresidenta del consell, Maria Carme Torres, que va dirigir el jurament, va assegurar que era una “plaça demandada” des de feia temps per Fiscalia degut a l’augment del volum de treball “en assumptes que han entrat de blanqueig”. Amb tot, Torres va reconèixer que el fiscal continua reclamant més mitjans.

“Ens demana un fiscal adjunt més. Així mateix, també ens reclama dues o tres persones més a nivell d’administratius”, va afirmar Maria Carme Torres. En aquest sentit, va explicar que recentment han rebut un informe de Fiscalia sobre la situació a l’òrgan, tot i que encara l’han de valorar en funció del resultat de l’informe del Servei d’Inspecció. I és que, segons va assegurar la vicepresidenta del CSJ, “amb aquest és quan realment podrem valorar si és necessària aquesta nova plaça d’adjunt i la resta d’administratius”, si bé, Torres va assenyalar que l’informe encara s’ha de fer al llarg d’enguany i que se sumarà als que es van realitzar el 2017 a les batllies, al Tribunal de Corts i al Tribunal Superior.

Precisament, ahir va prendre possessió del seu càrrec un nou magistrat suplent del Tribunal Superior. Bernard Plagnet “és un reforç a temps parcial pels pics de feina”, va afirmar Maria Carme Torres.

Fiscalia es reforça amb un nou fiscal adjunt, però reclama “més mitjans”

tracking