x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La Massana

El comú invertirà 1,7 milions en la millora de la separativa d'aigües

La corporació destinarà 4,3 milions d’euros el 2018 a treballs d’adequació i actuacions a tota la parròquia, sumant-hi aquesta partida de tresoreria
La sessió de comú d'ahir a la Massana va celebrar-se a l'antic edifici del comú de la parròquia.

El comú invertirà 1,7 milions en la millora de la separativa d'aigües

La sessió de comú d'ahir a la Massana va celebrar-se a l'antic edifici del comú de la parròquia.

COMÚ LA MASSANA
Actualitzada 20/02/2018 a les 07:07
El comú de la Massana va aprovar ahir per unanimitat en sessió de consell una inversió de fins a 1,7 milions d’euros en treballs de millora de la xarxa de separativa d’aigües pluvials i residuals, uns diners que se sufragaran a través de tresoreria. El cònsol major, David Baró, va destacar que “el pressupost del 2018 ja va incloure una inversió real de 2,5 milions d’euros en diverses millores i obres a la parròquia, i ara incorporem aquesta nova quantitat amb motiu de l’operació al subsòl”. En total, la inversió real del comú aquest exercici serà de fins a 4,3 milions d’euros.
David Baró va subratllar que “les obres a les xarxes d’aigües començaran a mesura que es vagin adjudicant, i la idea és que puguin estar enllestides abans de l’estiu”. En aquest sentit, el comú va aprovar també, amb els vots de la majoria i de l’únic conseller a la minoria, Albert Esteve, de Demòcrates per Andorra (DA), diversos plecs de bases per a treballs de refecció de les canalitzacions dels serveis fecals, pluvials i d’aigua potable de la car­retera de les Agudes, la zona del telecabina d’Arinsal, la urbanització Sorribes i el carrer de les Canadilles, a més de la renovació del col·lector dels Cortals d’Anyós.

El conseller de la minoria, Albert Esteve, va considerar “positivament” la nova partida d’inversió. “La separativa d’aigües és de normativa obligatòria i, a més és important, perquè es tracta de preservar un bé tan important com és l’aigua per a tothom, són obres absolutament necessàries”, va destacar Esteve. Tanmateix, va posar en valor que “en d’altres comuns s’ha anat retardant aquesta inversió perquè no es veu, no porta tants vots”.

La Nova figura del guarda
Un altre punt destacat de l’ordre del dia va ser l’aprovació del tercer pla rector del parc natural comunal de les valls del Comapedrosa que tindrà una vigència de quatre anys. Segons va explicar David Baró, un dels canvis destacats del text és la inclusió de la figura “del guarda del parc”, que tindrà funcions de vigilància i sensibilització i la competència dels agents de circulació per interposar denúncia a qui incompleixi la normativa. El nou pla rector del parc natural preveu un nou camí a Montmantell i inclou la relació dels nous equipaments creats els darrers anys, com el circuit interpretatiu del Comapedrosa o el centre d’interpretació. A més, les zones del medi aquàtic queden recollides dins el conveni Ramsar, una normativa de protecció de les zones humides d’interès cultural.

El comú va aprovar ahir també l’ampliació del venciment de febrer a abril d’un aval a EMAP, societat que gestiona Pal-Arinsal, relatiu a unes pòlisses de crèdit que hi ha contractades amb diferents entitats bancàries. Baró va recordar que estan treballant per recomprar un any més 1,5 milions d’euros en preferents d’EMAP i per poder plantejar el finançament de la segona fase del pla estratègic de l’estació. Sobre aquesta qüestió, la majoria té previst que pugui parlar-se’n en una propera sessió de consell.

FINS A 500.000 EUROS PER A LA DINAMITZACIÓ DEL COMERÇ
El cònsol major de la Massana, David Baró, va defensar que hi ha previst dedicar uns 500.000 euros en activitats de promoció i dinamització del comerç. En aquest sentit, ahir va aprovar-se un compromís de despesa de 300.000 euros en concepte d’aportació a la societat EMAP, SAU, per a esdeveniments de dinamització del turisme i comerç de la parròquia per l’any 2018. Entre aquests, hi ha 100.000 euros que es destinaran a la Copa del Món UCI BTT, 55.000 euros a l’Skyrace Comapedrosa, 47.000 euros a la Maxiavalanche o 55.0000 euros a la Copa Catalana. Baró va subratllar també que ahir va aprovar-se el compromís de despesa a la societat Gestora d’Aparcaments de les Valls S.A.U. en concepte d’hora gratuïta i de les targetes dels aparcaments verticals per l’any 2018 per un import de 234.003 euros.

En aquest punt, el conseller a la minoria, Albert Esteve, que va destacar la bona comunicació amb la majoria, va alertar que hi discrepava donat que en d’altres parròquies l’espai de temps gratuït per aparcar és de mitja hora. Durant el consell de comú, també va donar-se llum verda a l’aportació de 195.000 euros a la Llar d’Infant Causes Pies.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts