muntanya

Soldeu equipa un helicòpter amb radar per buscar en allaus

L’aparell permet rastrejar possibles víctimes sota la neu en grans àrees

Soldeu equipa un helicòpter amb radar per buscar en allaus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Soldeu disposa de la possibilitat d’utilitzar un helicòpter en la recerca en les allaus que està equipat amb un radar capaç de rastrejar possibles víctimes sota la neu. L’equip, segons van manifestar membres de l’estació i de l’empresa de l’aparell a mitjans francesos, està compost per un radar Recco que detecta el senyal que emeten els dispositius que porten part dels abrics o anoracs per esquiar. Aquest sistema permet cobrir grans extensions de recerca en molt poc temps i augmenta de forma molt important la possibilitat d’arribar a temps per salvar les víctimes que hagin quedat colgades.

L’helicòpter s’enlaira amb un tècnic a dins que controla el radar i que està connectat per auriculars amb el pilot. El tècnic ha d’estar gairebé a fora de l’helicòpter perquè s’ha d’apuntar amb el radar directament cap a terra per evitar les interferències que pot causar el metall. El radar emet un senyal a la recerca dels dispositius de rastreig. En el moment que localitza el senyal s’envia a terra una balisa que marcarà el lloc als equips de rescat. Tot el protocol comporta la interacció entre els mitjans desplegats a l’aire i els que es troben damunt del terreny.

PUJA EL NOMBRE D'ESQUIADORS BRITÀNICS

L’operador turístic Neilson ha calculat que el nombre d’esquiadors britànics a Andorra serà superior en un 12 per cent al de l’any passat. En total tenen registrats uns 11.000 turistes en els vols xàrter directes que surten dels aeroports de London Stansted, London Gatwick, Manchester i Eaest Mid­lands. Els viatgers arriben a l’aeroport de Lleida-Alguaire i després són portats a Andorra en autocar. Neilson ha fixat que un 75 per cent d’aquests esquiadors britànics van a Grandvalira i l’altre 25 per cent a Vallnord, especialment a Arinsal. A l’estudi es posa de manifest que els turistes estan molt satisfets perquè els monitors els atenen majoritàriament en anglès. Neilson anuncia que espera poder augmentar en el futur el nombre de vols per incrementar les arribades.

tracking