Fitch manté el ràting d'Andorra en BBB amb perspectiva positiva

Fitch manté el ràting d'Andorra en BBB amb perspectiva positiva

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’agència d’avaluació Fitch Ratings ha publicat l’última qualificació d’Andorra, en què manté el ràting en BBB amb perspectiva positiva. En la sisena avaluació que fa Fitch Ratings del deute sobirà del Principat, l’agència destaca “la disminució del deute públic, la millora de la diversificació del finançament fiscal i la millora en la dinàmica de creixement del país”, segons va informar ahir Govern.

En l’avaluació es posen en relleu els esforços pel Principat “per alinear la legislació del sector financer amb els estàndards europeus i internacionals.

Fitch Ratings valora “especialment de forma positiva” l’adopció d’estàndards internacionals de transparència i intercanvi d’informació fiscal, i el fet que Andorra ja no figuri a la llista de països no cooperants de la Unió Europea, segons va destacar Govern. D’altra banda, Fitch remarca l’equilibri entre la capacitat econòmica del país, la solidesa de les financers públiques i l’estabilitat política amb la petita dimensió de l’economia, els riscos associats al pes del sector bancari i una deficient disponibilitat i freqüència de dades econòmiques. Tot i els avenços, l’agència Fitch Ratings continua veient com un risc l’important pes del sector financer en l’economia del país i assenyala com a mancança el fet de no disposar d’un prestador d’última instància que pugui ser utilitzat pels bancs en casos de problemes de liquiditat.

Vies de millora del ràting

Fitch explica que si Andorra vol que el seu ràting millori en el futur hi ha una sèrie de camins. Un dels factors seria que el deute públic continuï baixant en percentatge respecte al producte interior brut. També ajudaria una millora en les perspectives de creixement a mitjà termini. I per últim seria convenient que Andorra disposi de dades macroeconòmiques més constants i que tinguin l’aval d’algun organisme internacional.

tracking