política

Les legislatives es repetiran a l'abril

Els residents gals votaran un altre cop per l’anul·lació dels anteriors comicis

Les legislatives es repetiran a l'abrilFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La repetició de les eleccions legislatives franceses a la cinquena circumscripció de l’estranger (que engloba Andorra, Espanya, Portugal i Mònaco) tindran lloc el 8 i el 22 d’abril. Els residents francesos hauran d’acudir novament a les urnes a causa de l’anul·lació dels comicis per part del Consell Constitucional del país gal per irregularitats. Segons va informar l’ambaixada francesa al Principat en un comunicat, hi podran votar aquells residents gals que figurin a les llistes electorals el 9 de març vinent.

Durant els pròxims dies, la representació diplomàtica de París a Andorra té previst donar més detalls sobre el funcionament dels comicis i la ubicació dels col·legis electorals. De moment, la vencedora de les anteriors eleccions i candidata del partit La República En Marxa (la formació d’Emmanuel Macron), Samantha Cazebonne, té previst tornar-se a presentar. També ho farà el candidat de la França Insubmisa-Els Verds, François Ralle Andreoli, que va quedar segon. En canvi, Laurence Sailliet, que va presentar el recurs al Consell Constitucional i que actualment és portaveu dels Republicans, encara no ha pres cap decisió, mentre que Gabrielle Siry, que es va presentar pel Partit Socialista, no repe­tirà.

El Consell Constitucional francès va detectar irregularitats durant les eleccions, com el retard en l’arribada del material, que hauria impedit que molts electors poguessin votar per correu, i va considerar com a element invalidant la difusió, per mitjans electrònics, d’un missatge de propaganda electoral de François Ralle Andreoli.

tracking