finances

López rebutja l'ingrés a l'FMI i alerta que pot costar fins a 60 milions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general del PS Pere López es va mostrar “perplex” pel fet que el Govern ja hagi formalitzat la petició per ingressar al Fons Monetari Internacional (FMI), i va alertar que “pot suposar entre 40 i 60 milions d’euros”. El parlamentari va afirmar que “el Govern ha tirat pel dret amb una solució que ofereix molts dubtes sobre la seva consistència”, i va denunciar que “s’ha menystingut el treball de la comissió” especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera, que, segons va assenyalar, estava treballant en aquest sentit.

A més, va posar en dubte que sigui “una bona solució per al país” perquè “el que es buscava és un tercer pagador per al sistema financer i l’FMI no ho és”. En aquest context, va defensar que calia esperar l’evolució del Fons Monetari Europeu i va dir que no entén “que es faci l’anunci sense valorar aquesta opció” de prestador.

DA, de la seva banda, va assegurar ahir que l’ingrés a l’FMI “serà un pas molt important per posar en valor l’esforç fet pel país i el sector financer” en la implementació de les reformes, i va destacar el “reconeixement i prestigi” que l’entrada a l’organisme internacional suposarà per al Principat i la seva plaça financera, que subratllen que va quedar “qüestionada” per la crisi de Banca Privada d’Andorra.

López, proclamat candidat

Pere López va ser proclamat ahir candidat a cap de Govern pel PS amb l’aval de 70 afiliats, el 44% del total. La comissió de candidatures de la formació va validar ahir les signatures presentades per l’únic aspirant que s’havia presentat i que repetirà com a cap de llista del partit a les generals. López havia aportat un total de 75 firmes, 70 de les quals van ser considerades vàlides –el mínim és 25–. El partit ja ha començat a treballar en les propostes que vol incloure al programa electoral de les properes eleccions generals.

tracking