Un condemnat pel robatori a l'Art d'Or serà extradit a Sèrbia per tràfic de droga

La defensa presentarà un recurs perquè al·lega que la seguretat de l’home corre perill

Un condemnat pel robatori a l'Art d'Or serà extradit a Sèrbia per tràfic de drogaPOLICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pres serbi que compleix condemna per ser el coautor del robatori a la joieria l’Art d’Or el 2014 serà extradit a Sèrbia. Ho farà un cop compleixi la pena al Principat, que podria ser a mitjan 2019 o fins i tot d’aquí a un mes en cas que el pres optés per demanar els beneficis penitenciaris. Així ho va decidir el Tribunal de Corts en una sentència que es va fer pública ahir i en la qual s’accepta la demanda del Tribunal de Cacak. De fet, la fiscalia havia demanat durant el judici que s’extradís l’home una vegada complís la condemna al Principat.

Etiquetes:

Sèrbia vol que l’home compleixi una pena de tres anys de presó per un delicte de tràfic de drogues, però l’home va al·legar durant el judici per l’extradició que temia ser traslladat al seu país perquè tenia por de ser assassinat per venjança. Va al·legar que als centres penitenciaris de Sèrbia no poden garantir la seva seguretat. De fet, fonts de la defensa van explicar al Diari que tenen previst apel·lar contra la sentència de primera instància. Consideren que hi ha un “perill objectiu” quant a la seva seguretat i que a les presons sèrbies els presos es barallen i estan 23 hores a la cel·la en “situacions higièniques degradants”.

La defensa va recordar que l’home està disposat a renunciar als beneficis penitenciaris de què podria gaudir aquest any per evitar ser traslladat. Durant el procés judicial, la representació del pres va enviar un informe del Consell d’Europa del 2015 en què es posa de manifest la realitat dels centres penitenciaris de Sèrbia i que havien estat elaborats pel comitè per a la prevenció de la tortura i de les penes o tractes degradants.

En la seva argumentació, el ministeri públic va considerar durant el judici que Sèrbia és membre del Consell d’Europa i que, per tant, es garanteixen els drets fonamentals a la presó per vetllar per la seguretat de l’home. El condemnat, però, va assegurar que a les presons d’aquell país no es garanteixen els drets perquè els treballadors dels centres penitenciaris cobren pocs diners i que podria ser atacat pels amics empresonats d’una persona amb la qual té comptes pendents. A més, durant el judici va relatar que mentre estava al seu país d’origen el van disparar a la terrassa de casa seva i va assegurar que Sèrbia és una país amb “molta màfia”, i on personalitats que ostentaven càrrecs públics havien estat assassinades fa poc temps.

tracking