societat

L'executiu facilita suport psicològic a la víctima

Afers Socials li oferirà assessorament socioeducatiu durant un any

L'executiu facilita suport psicològic a la víctima

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àrea de Polítiques d’Igualtat del Govern oferirà atenció psicològica i socioeducativa a l’home que va patir una presumpta agressió homòfoba la matinada de dissabte passat. La cap d’àrea d’Igualtat, Mireia Porras, va explicar que ja s’han reunit amb l’afectat, que ha mostrat predisposició a seguir el programa d’assessorament i acompanyament social.

Un seguiment que, segons va indicar, pot durar prop d’un any en funció de l’evolució i la voluntat que hagi de seguir. “Farem un seguiment social de com l’ha afectat l’agressió socialment perquè superi el trauma i pugui estar bé amb ell mateix i amb la societat”, va relatar Porras, la qual va posar de manifest que el noi ha quedat molt afectat per l’atac que va patir a mans de dos joves de 21 i 23 anys que el van agredir físicament i verbalment.

Agressions poc habituals

Porras va destacar que és la primera vegada que l’àrea de Polítiques d’Igualtat, que habitualment atén dones afectades per violència masclista, rep un cas d’una persona agredida per la seva condició sexual, una casuística poc habitual al Principat. “No ens havíem trobat mai casos d’aquest tipus des que hi ha l’àrea de Polítiques d’Igualtat”, que es va crear el 2016, va remarcar Porras.

En aquest sentit, la responsable del servei va assenyalar que el servei d’Igualtat “és l’àrea referent per a qualsevol persona que pugui patir una agressió”, sigui del tipus que sigui i, per tant, va fer una crida a posar-s’hi en contacte en cas de patir o tenir coneixement d’un cas a través del correu electrònic igualtat@govern.ad o al telèfon 874 800.

tracking