societat

L'Autea pretén fer visibles els afectats d'autisme adults

L’associació organitza la primera jornada sobre el trastorn el 16 de març

L'Autea pretén fer visibles els afectats d'autisme adultsANA / L. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació d’Afectats d’Autisme a Andorra (Autea) va anunciar ahir la celebració de la primera jornada sobre trastorns de l’espectre autista (TEA) al Principat.

Un fet que van aprofitar per fer visibles aquells adults que també tenen el trastorn. Segons la vocal de l’associació, Inés Martí, un de cada cent naixements pateix aquest trastorn, i va afegir que “la societat s’hauria d’anar preparant per acceptar aquelles persones que necessiten suport al llarg de la seva vida”.

Per la seva banda, la secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll, va assenyalar que “el repte que tenim com a país” és que els 120 nens escolaritzats amb trastorns autistes que “tenen molt ben resolta l’escolaritat obligatòria” puguin trobar programes amb continuïtat un cop finalitzen l’escolarització. En aquest aspecte està treballant la Fundació Privada Tutelar, que, juntament amb Govern, engegarà una prova pilot per donar suport a persones amb TEA que tenen més de 16 anys. Finalment, Gemma Garcia-Parés, la cap de salut mental del SAAS, va explicar que “és important el diagnòstic precoç”, ja que l’evolució del pacient pot variar molt si es detecta a l’inici. “La intervenció psicològica per entendre el món en el qual viuen és fonamental”, va destacar Garcia, que hi va afegir que hi ha molts adults no diagnosticats de TEA. La conferència de l’Autea se celebrarà el 16 de març a l’Arthotel i comptarà amb la participació d’experts i afectats.

tracking