Els banders rescaten un cabirol ferit a Encamp

El cos va rebre un avís ciutadà i va traslladar l’animal al centre de fauna

Els banders rescaten un cabirol ferit a EncampBANDERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els banders van rescatar dissabte un cabirol ferit i el van traslladar a un centre de recuperació. Tal com va explicar el director del cos, Miquel Rossell, “vam rebre un avís ciutadà alertant de l’animal ferit a la carretera dels Cortals d’Encamp”. Segons Rossell, l’animal es trobava desnodrit i els agents el van portar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge, on, segons el director, “l’estan tractant els veterinaris”.

Etiquetes:

L’agent va apuntar que quan s’apropa la temporada d’hivern, “és freqüent” que els animals es desplacin a cotes més baixes. Aquest fet es produeix “a causa de les nevades i els temporals”, quan aquests baixen per no quedar-se atrapats. Rossell va dir que alguns cops arriben als nuclis urbans, encara que “no és freqüent que vagin tan avall”, i va afegir que les espècies que més fan aquest tipus d’escapades són els cabirols i els muflons. Un altre animal que és propens a desplaçar-se és el senglar. El director dels banders va matisar que s’han trobat casos en què es desplacen fins a zones habitades, “no sol ser freqüent, res comparat amb el que passa a Catalunya.”

Finalment, el responsable dels banders va explicar que tot i que és molt important la participació ciutadana en el rescat d’animals, “demanem que si hi ha algun cas, primer de tot ens avisin”, ja que, segons va afegir Rossell, els animals ferits “poden contagiar diverses malalties”. A més a més, en el cas de trobar-se una cria d’alguna espècie, segons Rossell, “és importantíssim no tocar-la” perquè podria provocar el rebuig de la mare envers la cria o si la mare és a prop podria causar alguna baralla.

tracking