Política

Coalició d'Independents vol seguir en actiu

Eron Estany i Manel Bal diuen que tenen seguidors però ho decidiran en un futur congrés

Coalició d'Independents vol seguir en actiuXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos representants de Coalició d’Independents, la formació política que va governar el comú d’Andorra la Vella entre el 2011 i el 2015, van expressar que “seria bo” que el partit seguís actiu, encara que s’emplacen a un congrés futur per prendre la decisió final. Eron Estany, que va ser cònsol menor de la capital l’any 2015, va afirmar que té la voluntat de seguir, ja que opina que encara hi ha un electorat que confia en ells, però també que la decisió caldrà prendre-la internament en una futura reunió. “Tenim una ideologia amb la qual moltes persones se senten representades i crec que hauríem de seguir treballant per elles. Ens haurem de reunir durant els pròxims mesos i entre tots veurem què fem, però el que sí que tinc clar és que jo no em postularé per ocupar cap càrrec”, va indicar. En aquella majoria comunal també hi era Manel Bal, que després de la marxa de la fundadora del partit, Rosa Ferrer, per presentar-se a les eleccions generals amb Toni Martí, va passar a ser conseller menor. Ell també és partidari de continuar endavant i seguir fent política activa, ja que “hi ha molts joves que ens donen suport i que el dia de demà podrien aspirar a ocupar algun càrrec”, va dir.

Bal també és de l’opinió que el futur del partit s’ha de decidir en un pròxim congrés que encara no tindria data fixada. “Ara per ara encara no hem decidit res i dependrà en gran manera del que vulgui fer Jordi Minguillón. Si volem seguir haurem de fer un congrés i aleshores decidirem, però ara per ara estem en stand by”. En aquest sentit, Estany va reconèixer que el partit no es reuneix “des de fa mesos” i que el pes polític de la formació el té Minguillón, així que “ell és una mica qui ens ha de guiar. Personalment li donaré suport però tampoc em tornaria a postular. Ja soc gran per a això”, va dir. La discrepància entre els dos excompanys sorgeix sobre el nombre de persones que l’integren, ja que mentre Bal mantenia que “érem bastants”, Estany només recordava una vintena de persones “i segurament quedarem menys”, en la reunió que van celebrar l’any passat.

El futur de la formació es podria veure alterat per la mort de Rosa Ferrer divendres passat. Ara mateix només Jordi Minguillón ocupa un càrrec i no va voler respondre a les preguntes del Diari. Sense “la força de la Rosa el futur és a l’aire”, va explicar Estany. “Era una persona molt estimada i amb ella tindríem menys dubtes”, va expressar Bal. Jordi Cabanes, també exconseller, va admetre que “la seva mort afectarà i canviarà la dinàmica, segur”.

CRONOLOGIA

-Rosa Ferrer abandona el PS el 2011 per discrepàncies internes quan havia estat cònsol major de la capital i funda amb Jordi Minguillón Coalició d’Independents per presentar-se de nou a les eleccions.

-Contra pronòstic, les guanyen i Ferrer revalida el càrrec. Minguillón exerceix de cònsol menor fins que l’any 2015 Toni Martí crida Ferrer perquè vagi a les llistes de les eleccions generals amb el seu partit, DA.

-El 2015 Ferrer deixa el càrrec de cònsol major, que recau en Minguillón. Durant menys d’un any va exercir les funcions, fins a les eleccions del desembre d’aquell any, quan un acord amb DA havia de permetre que encapçalés la llista.

-DA no l’accepta i exigeix un altre candidat. Coalició d’Independents canvia de soci i es presenta amb els liberals.

-DA guanya les eleccions i Minguillón és conseller. Fins avui, el seu paper queda molt diluït davant la llum pública i Coalició d’Independents entra en “stand by”, com ho defineix un membre.

-Un nou congrés ha de permetre veure en quin punt està i quin futur es planteja per a la formació.

tracking