La justícia denega a una dona rebre una pensió de l'exmarit

Li reclamava 1.000 euros al mes argumentant una situació de pobresa

La justícia denega a una dona rebre una pensió de l'exmaritArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El novembre del 2014 la dona va presentar la demanda de separació de l’exmarit i hi afegia que se’l condemnés a satisfer-li una pensió mensual de 1.000 euros. L’home s’hi va negar i la Batllia va dictar sentència declarant la separació matrimonial però desestimant la petició de pensió. La dona va presentar un recurs al Superior argumentant que sol·licitava la compensació en trobar-se en una situació de “pobresa o insolvència” i que, a més, patia una situació de menyscabament físic que l’afectava en l’àmbit laboral. Però el Superior, en una sentència recent, resol, de la mateixa manera que la Batllia, que no té dret a aquesta pensió.

La resolució esgrimeix que la demandant no només hauria d’acreditar la seva complicada situació econòmica, també que aquesta és fruit de la separació. En aquest sentit, posa de manifest que l’únic que ha aportat en relació amb l’exmarit és que “guanyava més de 2.000 euros mensuals quan treballava al Principat”, argument que el tribunal considera insuficient. “No es pot saber quina era la situació econòmica dels cònjuges mentre va durar la convivència, raó per la qual difícilment es pot esbrinar si aquesta ha empitjorat com a conseqüència de la seva cessació”, apunta la sentència. Ara s’afegeix que tampoc hi ha informació sobre l’economia actual de l’home i si, per tant, pot satisfer la prestació reclamada o haver d’afrontar el pagament el deixaria a ell en situació de pobresa.

Quant als ingressos de la demandant, la sentència recull que el setembre del 2013, quan va aportar la informació, es trobava de baixa laboral i percebia 595 euros mensuals. Però la sentència replica que “el cessament de la convivència es va produir l’any 2012 i no consta en quin moment es va produir la baixa laboral, ni quins ingressos tenia abans que se li concedís”. A més, conclou que les dolences que pateix no són de caràcter greu i, “per tant, cal pensar que els seus ingressos podien millorar una vegada hagués superat aquesta baixa”, tot recordant que tenia 36 anys i una vida laboral encara llarga per endavant.

tracking