educació

Nova beca per a la investigació de la història política del país

Un estudiant de tercer cicle rebrà 15.000 euros anuals per al seu doctorat

Nova beca per a la investigació de la història política del paísSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Impulsar el coneixement i potenciar la investigació sobre la història i la política del Principat. Amb aquest objectiu, el Consell General i el Centre d’Estudis Històrics i Polítics, sota el paraigua de l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA), han creat una nova beca destinada a estudiants de tercer cicle que vulguin realitzar una tesi doctoral sobre el Consell General o la història de política del país. El síndic general Vicenç Mateu va destacar ahir durant la presentació del nou ajut que aquest permet fer una “reflexió sobre la identitat andorrana” i cobrir la mancança d’un país que “ha estat molt preocupat sobre el seu desenvolupament econòmic i que ha estat coix en l’aspecte del coneixement històric”.

La beca, anomenada Consell de la Terra en referència a la primera institució política d’Andor­ra, compensarà amb 15.000 euros anuals durant un màxim de tres anys a l’estudiant seleccionat a través d’un finançament compartit entre el Consell General i el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior. Precisament, el titular d’aquest departament, Eric Jover, va congratular-se per la iniciativa i va assenyalar, en la mateixa línia que Mateu, que “ningú millor que nosaltres per estudiar la nostra realitat”. Quant a la tria dels candidats, Jover va explicar que una comissió del Centre d’Estudis Històrics i Polítics valorarà diferents aspectes, com ara l’interès que la tesi pugui tenir per a les institucions o la qualitat del treball.

L’intenció de l’IEA és convocar anualment l’ajut i tancar la selecció d’enguany a la primavera perquè la investigació premiada comenci el segon semestre del 2018.

tracking