política

López, únic aspirant a les primàries del PS

Té 7 dies per presentar les 25 firmes de militants necessàries perquè es validi la proposta i sigui proclamat candidat a cap de Govern

López, únic aspirant a les primàries del PS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pere López ha presentat l’única candidatura a les primàries per escollir l’aspirant a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata (PS), tal com ja s’augurava. La comissió de candidatures de la formació es va reunir dimecres al vespre per analitzar les propostes presentades (era el darrer dia hàbil per poder-ho fer) i va validar l’única presentada, la de l’actual conseller general i president del partit, Pere López. Ara s’obre un nou termini de set dies, tal com van assenyalar des de la formació, perquè l’aspirant presenti les 25 signatures d’afiliats necessàries com a aval de la seva proposta, el darrer tràmit per culminar el procés d’elecció de l’aspirant a cap de Govern per part de les files socialdemòcrates. Un cop presenti les signatures, la comissió per a les eleccions primàries del partit es tornarà a reunir el proper dijous 15 de febrer per estudiar-les, i si procedeix, validar-les i fer la proclamació de Pere López com a guanyador, i en conseqüència, candidat del PS a les futures eleccions generals.

Pere López repetirà així com a cap de llista del PS, com ja va ser el 2015. Llavors també després d’haver superat les primàries de la formació, encara que en aquell cas va tenir rival, Alexandre Rossell. Aquest cop no caldrà la celebració d’uns comicis que també es plantejaven oberts a tota la ciutadania i sense la necessitat d’una inscripció prèvia per formalitzar el vot, requisit que sí que hi havia les anteriors, celebrades el setembre del 2014.

Reunió amb l’EFA

El PS va continuar ahir les reunions amb els agents econòmics. Aquest cop els consellers Pere López, Gerard Alís i Rosa Gili es va trobar amb els representants de l’Empresa Familiar (EFA) per exposar-los les iniciatives en matèria econòmica que impulsen, especialment la proposició de llei sobre emprenedoria i el règim especial per al comerç internacional a l’impost de societats. Des del partit van assenyalar que l’objectiu de les trobades és copsar el parer de les entitats empresarials dels diferents textos legals en matèria econòmica que s’han d’abordar en el període de sessions que arrenca l’1 de març i “d’aquesta manera, poder preparar possibles propostes a incloure en els projectes legislatius”.

tracking