POLÍTICA

Cinca defensa la legalitat de l'adjudicació al germà de Toni Martí

El ministre Cinca afirma que era l’única empresa autoritzada i titlla d’electoralistes les acusacions

Cinca defensa la legalitat de l'adjudicació al germà de Toni MartíSPAI.AD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern nega qualsevol irregularitat a l’hora d’adjudicar serveis a l’empresa d’informàtica Spai, administrada per Ot Martí, el germà de l’actual cap de l’executiu. El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, va sortir ahir al pas de les acusacions dels sindicats de l’administració, que dimarts van presentar una denúncia a la fiscalia perquè investigui les adjudicacions sense concurs públic de contractes que pugen als 252.000 euros per fer els treballs de manteniment dels equipaments informàtics del departament de sistemes d’informació.

Cinca va defensar, d’una banda, la transparència amb la qual es va dur a terme el procés i, de l’altra, va considerar que darrere d’aquesta situació hi ha una voluntat política per influir en les eleccions generals vinents. El portaveu de l’executiu va afirmar que el que ha sortit a la llum “no és fruit d’una gran investigació periodística ni política”, que els documents han estat publicats al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) i que, per tant, “no hi ha res més transparent que això”. Cinca va assegurar que l’adjudicació de manera directa està prevista dins de la Llei de contractació pública i que es va optar per aquesta opció perquè l’empresa Spai era l’única reconeguda per la multinacional IBM per fer els serveis de manteniment dels equips informàtics. El material l’havia subministrat durant 39 anys la mateixa empresa originària dels Estats Units, que alhora en feia la supervisió. El 2013, però, les persones que prestaven el servei de manteniment de la companyia a Andorra es van jubilar i el Govern va adjudicar-ho a l’empresa Spai perquè IBM la va designar com la seva col·laboradora oficial. Cinca va defensar que si s’hagués obert un concurs, les societats que haurien pogut guanyar haurien hagut de contractar igualment Spai perquè en fes el servei. D’altra banda, el ministre de Finances va afirmar que la denúncia té una “clara voluntat d’enrarir l’ambient polític” i de “posar en dubte permanentment el Govern”. A més, va asseverar que “no és cap secret d’on venen aquestes informacions”. “Estàvem perfectament preparats des de ja fa molt temps per anar patint atacs de tota mena d’aquí al final de les eleccions i a mesura que avancin segons quins processos”, va assegurar el titular de Finances, que va lamentar que aquestes “qüestions” no afectin només “el polític de torn”, sinó també la seva família. En tot cas, Cinca va afegir que no li consta que els denunciants demanessin informació al departament d’informàtica ni al ministeri de la Funció Pública, i va afirmar que un cop Govern hagi recopilat tota la informació la trametran a la fiscalia per voluntat pròpia. “El que ha de fer el Govern és governar i no caure en el parany de viciar permanentment la vida pública i la política del país”, va etzibar el portaveu.

Ld’A vol que la fiscalia actuï

Liberals d’Andorra (Ld’A) va emetre ahir un comunicat en què demana a la fiscalia que actuï d’ofici per esbrinar si el Govern ha actuat amb transparència. Ld’A afegeix que en cas que el ministeri públic no acabi fent el pas, considerarà dur a terme altres accions que cregui “necessàries” per aclarir “aquestes preocupants pràctiques documentades”.

tracking