reportatge

La unitat canina

La policia explica que sense els gossos ensinistrats per detectar estupefaents seria molt més complicat trobar les substàncies que els detinguts amaguen a les seves zones íntimes.

La unitat caninaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va arrestar tretze persones entre el 29 de gener i el 4 de febrer, tal com reflecteix el balanç de detencions de la setmana passada fet públic ahir pel mateix cos. Però d’aquests, tres incidents sobresurten. Són els tres delictes contra la salut pública que van produir-se a la frontera del riu Runer quan els detinguts accedien al Principat i que van ser detectats gràcies a l’ajuda de gossos ensinistrats a la recerca d’estupefaents. I és que segons la policia els animals detecten fàcilment la droga que “solen amagar a la roba interior”, tot marcant intesament amb el musell la zona on la transporten. Per això l’ajuda dels gossos és inestimable per a la tasca dels agents. “Nosaltres normalment no despullarem una persona per fer el control, però si l’animal s’hi apropa es solen posar nerviosos i ens donen directament el que porten”, diuen.

És el cas de dos dels tres detinguts per possessió d’estupefaents. El primer, un home no resident de 36 anys, portava 2 grams de cocaïna i 0,8 d’haixix a la seva zona genital i que entrava a Andorra conduint un cotxe. En aquest sentit, la policia remarca que “els arrestats solen viatjar en turismes particulars”. El mateix dia, el 29 de gener, un home no resident de 24 anys que accedia al país però com a passatger d’un autocar de línia regular va ser detingut quan els gossos li van trobar 1,4 grams d’haixix i 0,2 de metamfetamina al mateix lloc. El tercer arrestat va ser una dona no resident de 27 anys amb 1,8 grams de cocaïna, 1,1 de metamfetamina i 4,7 d’haixix al seu cos. Unes susbtàncies que, com no, va detectar la unitat canina.

A banda d’aquests fets, els agents van detenir tres homes residents per violència en l’àmbit domèstic. El primer, de 40 anys, dimarts a Sant Julià de Lòria per maltractaments a la filla menor d’edat de la seva parella, arran de la denúncia del pare de la víctima. El mateix dia, el 30 de gener, un home de 22 anys va ser detingut al Pas de la Casa per agressió a la seva parella. Dissabte un home de 24 anys va presentar-se al despatx de la policia d’Escaldes-Engordany manifestant haver bufetejat la seva parella.

D’altra banda, sis persones van ser detingudes per donar positiu en alcoholèmia, la majoria el cap de setmana i de matinada.

tracking