salut

La CASS diu que l'acord amb la UE comportarà canvis “importants”

La CASS diu que hi està treballant però que és d’hora per avaluar-ne les repercussions

La CASS diu que l'acord amb la UE comportarà canvis “importants”ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur acord d’associació amb la Unió Europea (UE) comportarà “repercussions importants” a la Seguretat Social del Principat. Així ho va explicar ahir en roda de premsa el consell d’administració de la CASS, Jean-Michel Rascagneres, que va afirmar que ara l’entitat se centrarà a treballar en aquest aspecte perquè aviat es començarà a negociar el capítol de lliure circulació de persones. “Això té una afectació a la Seguretat Social”, va dir Rascagneres, que va relacionar aquest aspecte com un dels punts que haurien d’incitar els afiliats de la CASS a anar a votar a les eleccions per escollir quatre dels vuit representants del consell d’administració, que tindran lloc al juny.

Quant a l’acord amb la UE i les conseqüències que això pugui tenir, Rascagneres va considerar que encara és d’hora per saber què canviarà, però va assegurar que s’hi “està treballant”. “Hi ha una targeta de Seguretat Social europea i rebem molts turistes”, va explicar el president del consell d’administració de la CASS.

De fet, l’ens té previst organitzar una conferència al maig amb la participació d’un o més experts internacionals per parlar de l’encaix del Principat a l’espai comunitari i les implicacions que tindrà per al sistema sanitari. La CASS espera que la participació dels assalariats als comicis del juny sigui superior a la mitjana del 4% habitual. “Tot sabem el que comporta la CASS, el tema econòmic, financer”, va dir Rascagneres, que va recordar que l’entitat “pertany als usuaris” i que és un aspecte que “els afecta directament”.

tracking