esquí

L'associació de monitors crítics espera tenir més de cent socis

S’havia de constituir dimarts passat però uns dubtes legals ho van ajornar

L'associació de monitors crítics espera tenir més de cent socisFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Andorrana de Professors d’Esquí i Disciplines Associades (Aapeda) espera tenir més de cent afiliats en el moment que renovi la junta. Segons Gerard Escoda, un dels monitors que es postulen per dirigir-la o per encapçalar-la, s’arribarà ràpidament a aquesta xifra, ja que “hi ha molta gent interessada que ens pregunta i que vol unir-se a nosaltres. Fàcilment serem més de cent persones”, va reconèixer. L’Aapeda havia de canviar la junta la setmana passada, però es va decidir esperar per solucionar unes qüestions legals abans. “Estàvem en plena reunió però van sorgir dubtes i vam decidir resoldre’ls abans de fer el pas”, va explicar Escoda, que va insistir que tenen “un advocat que ens ho mirarà tot, perquè volem assegurar-nos que ningú pugui impugnar-la, ni tampoc dir que no hem fet bé les coses. Dit això, seguim treballant en la constitució de la nova junta i esperem fer-ho aquesta setmana”.

Un dels punts diferencials entre aquesta associació i l’AAME serà la representació dels monitors estrangers. “Tindrem membres de fora d’Andorra a la junta. Volem representar diversos col·lectius i molts d’ells treballen aquí des de fa anys”, va apuntar.

Un altre dels monitors crítics, Alain Valls, va comentar que l’aspecte més polèmic és el dia de festa setmanal, obligatori. “No estem en contra de descansar un dia o dos o els que vulguem, sinó que volem fer-ho quan vulguem”, va reivindicar. També va posar un exemple per entendre-ho millor. “Aquesta setmana serà fluixa, així que si vull podria aprofitar-la per descansar, ara bé, durant el Carnaval les pistes estaran plenes i si no treballo un dia de molta afluència, perquè em toca festa, perdré 160 euros”.

tracking