meteorologia

Una onada de fred polar arriba a les parròquies baixes

S’espera que nevi el cap de setmana però sobretot cauran les temperatures

Una onada de fred polar arriba a les parròquies baixesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una onada de fred polar arribarà aquest cap de setmana i provocarà una baixada generalitzada de les temperatures. També hi haurà vent i precipitacions en forma de neu. El director de Protecció Civil, Francesc Areny, explica que malgrat que no es preveu una forta nevada, “només uns cinc centímetres a les parts altes”, el fet que bufi el vent farà que la sensació de fred sigui molt superior. “En principi demà a la tarda [per avui a la tarda] pararà de nevar però diumenge hi podria tornar. Segur, però, que la setmana que ve les temperatures seran molt baixes.” El meteoròleg Josep Tomàs alerta que “patiran més les parròquies baixes que les altes, al revés del que és habitual”. Les temperatures en aquesta zona seran d’entre 2 i -3 graus “menys si neva, que seran més baixes”, i a la muntanya les temperatures anirien dels -4 als -13 graus.

La causa del temporal és una borrasca produïda a la península Ibèrica on els vents freds del Cantàbric topen amb els més càlids del Mediterrani i als Pirineus arribarà a final de setmana. Tomàs alerta, però, que la cota de neu serà molt baixa. “Aquí nevarà a tot arreu però a Catalunya, la neu podria arribar a Organyà.”

Areny recomana que la gent surti ben preparada de casa, tan si utilitza el vehicle com si no. “Serà molt important abrigar-se si hem d’anar pel carrer però també si agafem el cotxe. Ens hem d’assegurar d’anar ben equipats i si no tenim cadenes ni rodes d’hivern, agafar el transport públic”. Finalment, també demana recordar-se de les persones més vulnerables aquests dies. “Truquem als padrins per veure com estan, sobretot si viuen sols.”

tracking