reportatge

Una detenció polèmica

L’extreballadora a qui el propietari d’una immobiliària va denunciar per sostreure diners i informació defensa que només tenia contactes propis que no poden negar-li utilitzar.

Una detenció polèmicaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

olèmica per una detenció. Una resident de nacionalitat espanyola de 39 anys va ser arrestada l’11 de gener per un presumpte delicte contra el patrimoni, per la denúncia el 5 de desembre del titular de la immobiliària d’on havia plegat al novembre. L’empresari l’acusava de presumiblement “haver-se apoderat de dades sensibles i honoraris”, segons la policia. Tot i que la investigació segueix oberta per esclarir els fets, la Batllia va posar-la en llibertat sense càr­recs ni fiança. Ella, que respon a les inicials L. V., assegura que va acceptar l’escorcoll, a més d’entregar fins i tot “els apunts escrits a mà que tenia”, per la qual cosa no entén que se la detingués en comptes de citar-la a declarar. Quant als diners, nega haver-ne sostret.

El seu advocat, David Monclús, va explicar ahir que “la instrucció està oberta”, però corrobora que quan la seva clienta va passar a disposició judicial “no hi havia elements suficients per poder-la processar”. La dona afirma que va entregar formalment la seva dimissió a l’octubre per correu electrònic i després via burofax, perquè considerava que se “l’assetjava moralment” i que no li pagaven bé. D’acord amb la seva versió, assumia més tasques de les que li haurien correspost com a administrativa comercial i les dades de clients, que segons la denúncia va sostreure, són “contactes propis” que en cap cas se li podien negar d’utilitzar. “Segons la llei laboral, un cop acabada la relació de treball, l’empresari i el treballador poden pactar, sota compensació econòmica, no fer-se la competència durant un temps, fet que no va passar”, diu la presumpta implicada. L. V. sosté que sent fidel al seu “codi ètic personal” no va arribar a contactar amb ningú, sinó que van ser un parell de clients que van posar-s’hi en contacte després d’haver plegat, per treballar amb ella.

La policia va arrestar també l’11 de gener una jove de 26 anys “com a encobridora”. Segons la versió de la dona de 39 anys, és una extreballadora de la immobiliària que va deixar la feina, que és familiar política seva i amb qui va tenir problemes personals. “Al setembre va escriure una carta al propietari on m’acusava de fets absurds com d’anar a la perruqueria en hores de feina i li deia que mirés la caixa”, manifesta L. V. La dona de 39 anys diu que davant de la policia i de la Batllia la jove va admetre haver fet les acusacions “per despit” i que, d’entrada, el titular de la immobiliària no va donar credibilitat al text, si bé després, enfadat per la marxa de clients, va acabar utilitzant la missiva per denunciar-la.

tracking