transport

Les companyies d'autobusos veuen insuficient l'augment de preus

Diuen que el preu dels carburants ha anat a l’alça i defensen un increment del 5,1%, per compensar

Les companyies d'autobusos veuen insuficient l'augment de preusXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses que ofereixen el transport d’autobús consideren insuficient l’augment de preus, de l’1,8%, que va anunciar el ministre de Finances, Jordi Cinca, després de la reunió del consell de ministres que es va celebrar dimecres. El president de la Cooperativa Interurbana, Gabriel Dallerès, reconeix que encara no ha rebut la notificació oficial per part de Govern, però que la pujada de cinc cèntims en el preu del bitllet senzill “està per sota l’increment dels costos de transport”, i que “no correspon a l’augment que vam sol·licitar i que estava fet en base als números que va presentar el departament d’Estadística”. Dallerès recorda que l’IPC interanual de desembre reflectia un increment dels preus en el sector del transport del 5,1%. “El preu del carburant ha crescut molt més i si són certes les informacions, l’augment proposat per Govern queda molt allunyat de la realitat”. En aquest sentit, el president de la Cooperativa Interurbana deia que com a possible compensació, “les subvencions hauran d’incrementar-se”.

Pili Buscall, directora del grup Montmantell, també indicava que ningú de Govern s’ha posat en contacte amb ells per explicar-los la mesura, però en qualsevol cas “no és el que demanàvem. Els últims quatre anys no s’ha tocat el preu del bitllet i els costos han augmentat i el preu del carburant ha anat a l’alça”. Buscall es consolava afirmant que “solucionar, no soluciona res, però ajudar, ajuda. Per petit que sigui l’augment, ja és alguna cosa”.

Per altra banda, des dels agents laborals es va criticar que l’augment respon a “favors que fa el Govern als rics mentre els treballadors perdem poder adquisitiu”, va dir el secretari general del Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), Guillem Fornieles, que també va avisar que el que provocarà aquest encariment és “que cadascú vagi amb el seu transport particular” i la política d’“una persona, un vehicle”.

tracking