societat

El comitè andorrà d'Unicef ha col·laborat en tres campanyes d'emergència durant el 2017

El comitè andorrà d'Unicef ha col·laborat en tres campanyes d'emergència durant el 2017Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) va col·laborar en tres campanyes d’emergència l’any 2017. Així ho manifesta l’informe que va presentar l’ONG per a la seva acció humanitària d’emergències de cara al 2018. El document relata la implicació del comitè andorrà en campanyes i fa una crida per les emergències que s’han produït aquest any, com el terratrèmol de Mèxic i els huracans del Carib. El dossier també destaca l’aportació del comitè andorrà per la reconstrucció després de l’huracà Matthews. El fenomen atmosfèric es va produir a final del 2016 i va causar més de 800 morts al seu pas pel país caribeny. L’entitat va quantificar en quatre milions el nombre de nens que quedaven en risc de pobresa després del fenomen. A més, després del desastre natural es va registrar una epidèmia de còlera que va afectar, segons l’entitat, gairebé 30.000 persones, d’entre les quals una de cada tres eren infants.

L’esmentat informe també apunta la col·laboració del comitè andorrà amb els nens sirians. L’ONG plasma que el país fronterer amb Iraq té 13 milions de persones amb necessitats d’ajuda humanitària, dels quals 5,3 milions són nens i nenes que viuen en zones de difícil accés, no tenen recursos sanitaris, educatius o són reclutats, segrestats o víctimes de violència sexual.

Finalment, es destaca la participació de la delegació del Principat per combatre les mines antipersona a l’est d’Ucraïna. Des de l’entitat andorrana van assegurar que això va ser possible “gràcies als fons rebuts a través de la plataforma d’ONG d’Andorra” i de donatius de particulars i també gràcies a la campanya #TancaUnicef” o amb el Mercat dels Encants.

tracking