finaNCes

El grup ultra Hogar Social ha de desallotjar Banco Madrid

Un jutjat de Madrid ha ordenat que el 9 de febrer l’edifici ha de buidar-se

El grup ultra Hogar Social ha de desallotjar Banco Madrid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries d’Andorra (AREB) havia portat l’ocupació de Banco Madrid a la justícia després que Hogar Social aprofités que l’edifici estava buit per ocupar-lo. El Jutjat d’Instrucció Número 34 de Madrid ha establert que abans del proper 9 de febrer l’entitat d’extrema dreta ha d’abandonar l’espai, situat a la plaça Margaret Thatcher. Banco Madrid va ser ocupat pel col·lectiu el 23 d’abril del 2017. En la comunicació que ha traslladat el jutjat a Hogar Social s’explicita que l’antiga seu bancària haurà d’estar buida abans de les nou del matí. Si l’ordre no es compleix el jutjat hauria de fer intervenir la policia per desallotjar-lo.

L’AREB és la propietària de l’edifici que allotjava la filial espa-nyola de Banca Privada d’Andor­ra. Aquest espai va quedar fora del lot que es va quedar JC Flowers en la subhasta i la intenció de l’organisme és vendre l’edifici per recuperar el màxim de diners. Banco Madrid estava buit perquè se n’estava negociant la venda quan Hogar Social va ocupar-lo. L’operació ha estat congelada des de llavors perquè l’AREB necessitava recuperar la possessió plena del bé abans de vendre’l.

Hogar Social ha manifestat la seva disconformitat amb la decisió judicial perquè asseguren que l’edifici estava sent utilitzat perquè una vintena de persones sense casa hi visquessin. Cal recordar que aquesta organització ultra defensa que les ajudes que ofereix siguin només per a espa-nyols i no per a immigrants. Hogar Social ha explicat que “gràcies a l’esforç, treball i afecte” Banco Madrid s’ha convertit en “una llar de vint persones que es trobaven al carrer” i ha recordat que aquest edifici abans “era una central per blanquejar capitals”. L’entitat d’extrema dreta ha comentat en un comunicat que les persones que hi viuen abans estaven “completament abandonades” per les institucions “nacionals, autonòmiques i locals”, i que estaven “en una situació extrema”. El col·lectiu es mostra preocupat per on aniran a viure aquestes persones “principalment dos menors d’edat de 13 i 15 anys, així com un senyor gran de 81”.

tracking