Funció pública

L'opinió de l'administrat es tindrà en compte en l'avaluació als funcionaris

Hi haurà un sistema perquè qui faci un tràmit pugui opinar sobre l’atenció rebuda

L'opinió de l'administrat es tindrà en compte en l'avaluació als funcionarisSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reforma de la Llei de la Funció Pública recupera l’avaluació als funcionaris lligada als dos nous complements salarials, el de productivitat i el de carrera professional. Una de les qüestions que està sobre la taula és que també tingui incidència l’opinió de l’administrat en aquells llocs de treball relacionats amb l’atenció al públic. “Si hi ha una atenció al ciutadà aquest seria un dels paràmetres a afegir”, assenyala la ministra de la Funció Pública, Eva Descarrega.

En aquest sentit, i per poder recollir el parer de l’administrat, la ministra especifica que ja s’està treballant en el sistema per a poder-ho fer. “Tindrem en breu, perquè estan encomanades, unes aplicacions que permetran al ciutadà valorar l’atenció a Tràmits o serveis com Medi Ambient en què també s’hi fan gestions com ara obtenir les llicències de caça o pesca”, va exposar. La titular de Funció Pública entén que “són indicadors que tindrem nosaltres per valorar quina és l’eficiència de la persona, la professionalitat o la capacitat”.

Descarrega ja va manifestar que de les reunions que s’estan fent des de dilluns passat per explicar als treballadors públics el model de carrera professional, el sistema d’avaluació d’acompliment i els compliments salarials lligats, un dels neguits que s’està recollint és el sistema per sotmetre a examen la seva feina. La ministra va asseverar que el compromís passa per “reduir al màxim la subjectivitat que tothom és el que ens ha fet constar pel que fa al sistema anterior [el GAdA] i promoure un sistema molt més objectiu”. Com que pel que fa a l’acompliment es farà una avaluació de 360 graus, en què opinarà des del superior al subordinat (si n’hi ha) o els companys, ja s’ha previst formació al personal per garantir l’objectivitat en les valoracions.

formació

La ministra va assenyalar la formació com una de les “claus” de la reforma. “Ens ha de permetre assolir els objectius del lloc de treball però també els objectius estratègics de l’administració i també ha de permetre que certs llocs de treball puguin evolucionar”, va manifestar. Va precisar que “si estem implementant una administració electrònica, estem introduint noves tecnologies, estem simplificant processos, necessitem que els nostres treballadors estiguin capacitats i formats”.

El que està previst és que hi hagi formacions obligatòries i d’altres de voluntàries per tal de millorar la capacitació dels empleats, i va recordar que “aquesta també era una demanda molt important del personal de la pròpia administració”.

tracking