Política

El PS demanarà que els participants a les primàries signin els valors del partit

La formació socialdemòcrata deixarà inscriure’s al cens fins al dia de la votació, el 3 de març

El PS demanarà que els participants a les primàries signin els valors del partitXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS va celebrar ahir el comitè directiu que va aprovar el reglament de les primàries obertes a tota la ciutadania que serviran per escollir el candidat a cap de Govern. La formació socialdemòcrata demanarà a les persones que no siguin militants que signin un compromís conforme estan d’acord amb els valors de l’esquerra o del centreesquerra que professa el partit. “Té un sentit de compromís amb el PS i amb l’ideari que defensa i proclama. Si vols votar un candidat se suposa que simpatitzes amb el partit i això serveix per fer explícit aquest pas”, va dir el secretari d’organització, Carles Sánchez, que també va indicar que no s’haurà de pagar l’euro “simbòlic” per participar-hi com el 2014 i que les persones es podran inscriure al cens fins al mateix dia de la votació, que serà, si hi ha més d’un candidat, el dia 3 de març.

Sánchez va explicar el calendari de les primàries, que comença demà amb l’obertura del període d’inscripció de les candidatures fins al 6 de febrer, i es manté el mínim de 25 signatures per poder ser elegit. L’endemà es farà el recompte i es comprovarà que tot­hom estigui al dia del pagament de les quotes del partit. Aquest procés durarà fins al 14 de febrer, i el 15, si només hi ha una única candidatura, serà automàticament proclamada com a guanyadora. Si per contra hi ha més candidats, aleshores començarien dues setmanes de campanya electoral que finalitzarien amb la votació oberta a tots els inscrits, fins aquell mateix dia. Si hi ha un empat, es procedirà a celebrar una segona volta, que serà el 10 de març. El secretari d’organització va reconèixer que per ara, només Pere López ha mostrat la voluntat de formar una candidatura, i que mentrestant el partit està “en espera a veure si demà algú més s’anima a participar-hi”.

El comitè directiu també va servir per tractar diversos temes d’actualitat política. La primera secretària, Susanna Vela, va informar que la pròxima setmana es presentarà el recurs al Tribunal Constitucional contra la formació del grup mixt, ja que “els nostres assessors legals ens van recomanar anar directament al Constitucional, i així ho farem”, va dir. Finalment, Vela va celebrar que el TC, hagi admès a tràmit el recurs per la llei de competències i transferències.

tracking