Un pres condemnat per introduir droga demana ser posat en llibertat

L’home, penat amb dos anys ferms, vol que el que li queda per complir sigui part condicional

Un pres condemnat per introduir droga demana ser posat en llibertat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La defensa d’un condemnat per un delicte major d’introducció de droga destinada a la venda demana que se’l posi en llibertat. El passat mes de novembre, l’home va ser condemnat pel Tribunal de Corts a dos anys de presó ferms, dels quals ja n’ha complert uns set mesos. En primera instància, també se’l va considerar culpable d’un delicte menor de consum de cocaïna i se li va imposar una multa de 1.000 euros. En el judici que va tenir lloc al Tribunal Superior dijous, la defensa demana que la resta de la pena que li queda per complir sigui condicional, cosa que li permetria sortir del centre penitenciari.

En el recurs, la defensa va al·legar que els 40 grams de cocaïna que es van trobar al vehicle del condemnat no es van arribar a posar a la venda i que l’home no tenia antecedents previs. També va precisar que no es van registrar ingressos “extraordinaris” que fessin sospitar sobre una possible venda de substàncies prohibides. A més, l’advocat va defensar el penediment “demostrat” de l’acusat, que va dir durant la vista que era “el primer cop i últim” que ho feia. En la seva intervenció, el condemnat va afegir que va intentar introduir la droga per “desesperació” en no tenir el suport de familiars, i que amb els diners que hauria hagut d’obtenir de la venda de cocaïna els hauria destinat a comprar un pis i a pagar un dipòsit per estar amb el seu fill. L’home va admetre la seva culpabilitat i que a partir d’ara podria “mirar de fer les coses bé, tenir un treball i començar des de zero”. A més, va manifestar que fa set mesos que no paga la pensió del seu fill, que viu fora del Principat. L’advocat va afegir durant la vista al Tribunal Superior que el seu client ha rebut una oferta de feina i va recordar que el 2014 ja es va posar part condicional a una persona que havia estat prèviament condemnada per introduir 50 grams de cocaïna.

El fiscal es va oposar al recurs presentat per la defensa i va al·legar que en aquest cas, l’home té antecedents per consum i que per tant no es poden fer “simetries” amb casos anteriors. El ministeri públic considera, a més, que la pena imposada està dins dels paràmetres legals que preveu el Codi Penal, que preveu una pena d’entre un i cinc anys.

tracking