Societat

Dos veïns segueixen desallotjats per l'incendi de la Massana

L’home de 59 anys que va resultar ferit continua ingressat a l’UCI de cremats

Dos veïns segueixen desallotjats per l'incendi de la MassanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del 5è 1a afectats per l’incendi de dimecres en un edifici de l’avinguda de Sant Antoni, a la Massana, continuen sense poder tornar a casa. L’habitatge on residien va quedar afectat per l’aigua durant l’extinció de l’incendi, ja que viuen en el pis inferior d’on es va originar el foc. Els industrials de Govern han d’esperar a tenir el vistiplau d’una empresa externa que és l’encarregada de fer un informe d’habitabilitat. Els pisos més afectats són el 6è 1a, on es va originar l’incendi, i el cinquè.

Fonts de Govern van assegurar que “de moment els industrials no han rebut l’informe”, encara que no descarten que “durant el cap de setmana o a principis de setmana que ve” el matrimoni pugui retornar al seu habitatge. Aquestes fonts van afirmar que el matrimoni “està a casa d’uns familiars” i que “no es troben en cap hotel”, tot i això, esperen que “aviat” tinguin l’autorització per tornar al seu pis.

L’incendi va causar quatre ferits, un d’ells continua ingressat a l’UCI de cremats de la Vall d’Hebron. La víctima, de 59 anys, té cremades de segon grau en el 20% del cos i un pronòstic reservat. És un dels residents del 6è 1a, el pis on es va originar el foc, que va aconseguir saltar des del seu balcó fins al pis de sota, la víctima fa quatre dies que està hospitalitzada. L’incident va causar tres ferits més, la parella de l’home de 59 anys i el matrimoni que residia al pis adjacent, que el mateix dimecres van obtenir l’alta mèdica després de ser tractats per inhalació de fum a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Les circumstàncies

El foc es va originar al menjador del 6è 1a del número 62 de l’avinguda Sant Antoni, al bloc A de l’edifici Muntaner. A les 6.17 hores els bombers van rebre l’avís de l’incendi, on es van desplaçar unitats de Canillo, la Massana i Andorra la Vella. El cos antiincendis va tardar dues hores a extingir totes les flames. La policia, els industrials i els bombers van descartar qualsevol indici de criminalitat en l’origen del foc però en continuen investigant la causa.

tracking