Societat

Campanya al Carnaval d'Encamp contra les agressions masclistes

Un grup de 12 voluntaris coordinarà la prova pilot sota el lema ‘No i punt’ durant el carnestoltes d’Encamp

Campanya al Carnaval d'Encamp contra les agressions masclistesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Stop Violències, amb la col·laboració del Fòrum Nacional de la Joventut, ha posat en marxa una campanya contra la violència de gènere. Sota el lema No i punt, el col·lectiu pretén sensibilitzar, detectar i actuar en situacions de violència masclista. Segons apuntava la presidenta de l’Associació Stop Violències, Vanessa Mendoza Cortés, la campanya s’ha desenvolupat “en tres fases”. La primera d’elles va consistir a dissenyar els grafismes i el pla d’actuació, posteriorment s’ha fet difusió de la campanya “a través d’instituts i punts de trobada de joves” i finalment, la darrera fase consistirà en la presència d’un grup de voluntaris en festes majors o celebracions.

Segons explicava Mendoza, la campanya es desenvoluparà en tres esdeveniments populars. La prova pilot serà els propers 10, 11 i 12 de febrer, durant el carnestoltes d’Encamp. Allà, un grup de 12 joves voluntaris, d’entre 14 i 23 anys, repartiran polseres i “conscienciaran” la població per tal d’evitar que es produeixin situacions de risc. La responsable de l’associació va destacar que la dinàmica “és que l’equip de voluntaris passi a ser un equip tècnic que doni continuïtat al projecte”, per aquest motiu, tots ells han rebut formació. El col·lectiu s’ha coordinat amb la comissió de festes d’Encamp per tal d’establir un protocol conjunt en cas que es produeixin “situacions penades per la llei”. Mendoza va afegir que en cas de trobar-se en tal situació “acompanyaríem la noia en tot el procés perquè tot això no ho fes sola”. Finalment, la presidenta de l’associació va afirmar que espera que això serveixi perquè “deixin de produir-se actes de violència de gènere”. Segons Mendoza, les dones “han de deixar de ser culpabilitzades”.

ACORD AMB EL FÒRUM DE JOVENTUT

La campanya No i punt, s’ha pogut materialitzar gràcies a la col·laboració del Fòrum Nacional de la Joventut (FNJA), que en la sisena assemblea va decidir establir un acord amb l’associació Stop Violències i dotar-la amb 1.600 euros per al desenvolupament de la prova pilot. Segons el president de l’FNJA, Adrià Espineta, el pacte se “centra en l’aportació econòmica per adquirir material” i la designació d’una persona per coordinar les dues entitats. Tomàs Gonzàlez, encarregat de portar a terme aquesta coordinació, va destacar que es formaran grups de voluntaris que voltaran pel recinte per tal d’alertar o assessorar en cas que es produeixi una agressió. Per fer-ho, Gonzàlez va assegurar que s’han “coordinat amb les forces de seguretat del recinte”, i va afegir que la prova pilot servirà per comprovar “l’eficàcia de la campanya”.

tracking